Брентфорд - Ливърпул: Тежко изпитание за мърсисайдци


Н. Гавазов

Брентфорд - Ливърпул: Тежко изпитание за мърсисайдци

Брентфорд - Ливърпул

Стадион: "Комюнити Стейдиъм", Брентфорд

Дата: 25.09.2021 г.

Час: 19:30

Съдия: Стюърт Атуел

Брентфорд и Ливърпул ще закрият съботната програма на 6-я кръг на Висшата лига на Англия. Философията на двата тима е атакуващият футбол, освен това Томас Франк и Юрген Клоп имат много общи неща, затова е повече от любопитно какво ще видим в топлата септемврийска вечер в Източен Лондон.

Брентфорд се представя блестящо до момента, но това не бива да ни изненадва, защото още в Анонса си за новия сезон във Висшата лига предупредихме, че датският наставник на "пчелите" е интересен персонаж и притежава умението и силата да прави големи неща от нищо. Новакът започна с победа над Арсенал, а след това записа две престижни равенства на гости на Кристъл Палас и Астън Вила. Първата загуба дойде изненадващо като домакин на Брайтън след международната пауза, но веднага след това хората на Томас Франк се наложиха с 2:0 над Уулвс, при това го направиха на "Молиню", което изпрати тима на 9-то място в таблицата за класиране. През седмицата пък Брентфорд издевателстваше над Олдъм за 7:0 в мач от Купата на Лигата.

При Ливърпул няма нищо изненадващо. Отборът е без загубен мач и в перфектна форма, а мнозина експерти определят "червените" като един от главните кандидати за титлата във Висшата лига. Мърсисайдци завършиха август с равенство срещу Челси, за което бяха критикувани, но след това постигнаха четири победи от четири мача, като в три от случаите записаха класически успехи. В момента Ливърпул има 13 точки и дели първото място с Челси и Манчестър Юнайтед.

Дасилва и Сьоренсен са отсъстващите от домакините. Гостите са без Елиът и Тиаго.

Едва ли има някакво значение за утрешния мач, но последната среща между Брентфорд и Ливърпул се състоя през 1947 г. и завърши при резултат 1:1. Също така "пчелите" не са побеждавали "червените" от 1938 г., а за последно двата тима играха помежду си преди 32 години, когато мърсисайдци постигнаха победа с 4:0 в двубой за Купата.

Очакванията от утрешния сблъсък са, че и двата тима ще имат своите шансове, въпросът е доколко футболистите ще се възползват от тях. Логиката сочи, че Ливърпул е изправен пред много тежко изпитание, но ако трябва да дадем доверието си на някого, то това е колективът на Клоп, който разполага с по-качествени футболисти и с нападатели от световна класа.

Прогноза: Брентфорд - Ливърпул 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп )
 
Алисон
   
Александър - Арнолд
Матип
Ван Дайк
Робертсън
Хендерсън
Фабиньо
Джоунс
Салах
Жота
Мане
Мбеумо
Тоуни
Хенри
Янелт
Ньоргаард
Баптист
Канос
Пинок
Янсон
Яер
   
Рая
 
Брентфорд (Томас Франк)

Обоснована прогноза: Брентфорд - Ливърпул 0:1

  Сподели
603