Ливърпул ще вземе трите точки срещу Палас


Н. Гавазов

 Ливърпул ще вземе трите точки срещу Палас

Ливърпул - Кристъл Палас

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 18.09.2021 г.

Час: 17:00 ч.

Съдия: Анди Мадли

Ливърпул посреща Кристъл Палас в мач от 5-я кръг на Висшата лига на Англия. През миналия сезон мърсисайдци вкараха общо девет гола на този съперник. Ще бъдат ли "орлите" отново боксова круша за "червените" или този път домакините ще бъдат по-благосклонни? Това ще стане ясно в събота следобед, когато противниците излязат един срещу друг на емблематичния "Анфийлд".

Ливърпул влиза в мача без загуба през настоящата кампания, с 10 точки и трето място в таблицата за класиране. Единствената среща, в която мърсисайдци се препънаха бе срещу европейския шампион Челси, който хората на Юрген Клоп не успяха да победят на собствения си стадион и с човек повече. През миналата седмица Ливърпул прегази Лийдс като гост, а през уикенда се наложи с 3:2 над Милан, въпреки че губеше в резултата.

Кристъл Палас още преди старта на сезона бе посочен като един от аутсайдерите и отборите, които ще се замесят в битката за оцеляване. Хората на Патрик Виейра загуба с 3:0 от Челси на старта, а след това направиха две равенства, едно от които на гости на Уест Хем. Бомбата дойде в миналия кръг, когато "орлите" пометоха Тотнъм с 3:0. Всички тези резултати накараха анализаторите да преразгледат прогнозите си, а феновете на отбора да гледат с надежда към настоящата кампания.

Елиът и Фирмино от Ливърпул са в лазарета, а гостите са без Ези, Фъргюсън и Шлуп, които лекуват контузии.

- Кристъл Палас спечели 3 от последните си 7 мача тук.

- Ливърпул вкара 13 гола и опази суха вратата си в последните три срещи с Кристъл Палас.

Фаворит в мача е Ливърпул, който разполага с по-качествен състав от този на съперника си и за разлика от миналата година ще се радва на подкрепата от трибуните. Победа с марж от два гола е напълно реален за домакините, а това може да се комбинира със суха мрежа за "червените" и гол на Мохамед Салах.

Прогноза: Ливърпул - Кристъл Палас 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
323