Челси ще надделее над Астън Вила


И. Ангелов

Челси ще надделее над Астън Вила

Челси - Астън Вила
Стадион: Стамфорд Бридж
Дата: 11.09.2021 г.
Час: 19:30 ч.

Челси се представи добре когато остана с 10 души срещу Ливърпул и не позволи положения на съперника, които да доведат до загуба. Точката бе добър резултат при тези условия, а сега статистиката сочи 6 поредни мача у дома срещу Астън Вила без загуба, при 5 победи. Последната среща между тези отбори обаче бе спечелена от Вила с 2:1.

Гостите имат 4 спечелени точки в първите 3 кръга и след загубата на ключовия Джак Грилиш през лятото. Това ще е най-тежката среща на тима до тук в кампанията, а проблемите с ключови играчи не са малко.

При Челси Рийс Джеймс е наказан, а Тиаго Силва няма право да играе заради условията на ФА за завърналите се бразилски играчи от националните срещи. Така младокът Трево Чалоба ще се появи отново след като дебютира с гол в откриването на сезона. Покупката от последния ден на трансферния прозорец Саул Нигес може да дебютира след като Нголо Канте е под въпрос. Ромелу Лукаку също ще премине късен преглед.

При Вила ключовата аржентинска двойка Еми Мартинез и Емилиано Буендиа ще липсва с карантина по правилата на ФА. Контузени в тима са Трезеге и Дейвис, а под въпрос - Якоб Рамзи, Морган Сансон, Ерик Конса, Бертран Траоре и Леон Бейли. Последният все още очаква дебют за новия отбор. В националната пауза Оли Уоткинс се появи за първи път през сезона след като лекуваше травма. Сега за първи път може да видим титулярната нападателна двойка на тима между младока и опитния Дани Ингс.

В последните си 4 мача като гост Астън Вила вкарва по най-малко 2 гола, разчитайки на силната си атака. Челси пък залагаше на изключителните действия в защита, като надгради това лято с големи фигури в атакуващ план, което прави тима завършен претендент за титлата в края на сезона.

Прогноза: Челси - Астън Вила 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Астън Вила (Дийн Смит)
 
Стийр
   
Конса
Мингс
Кеш
Таргет
МакГин
Луиз
Бейли
Гази
Ингс
Уоткинс
Хаверц
Лукаку
Маунт
Алонсо
Жоржиньо
Ковачич
Азпиликуета
Рудигер
Чалоба
Кристенсен
   
Менди
 
Челси (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Челси - Астън Вила 2:1

  Сподели
292