Анонс на 3-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 3-ти кръг от Висшата лига

Уест Хем Юнайтед - Кристъл Палас
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 28.08.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Уест Хем направи невероятен старт на кампанията си и с 8 вкарани гола при 2 победи заема първата позиция сред всички отбори с перфектен рекорд до тук. "Чуковете" вкараха по 4 във вратите и на Лестър Сити, и на Нюкасъл Юнайтед. 

Кристъл Палас е в обратния полюс. Гостите загубиха първите два мача от кампанията и изхвърчаха от Купата на лигата срещу Уотфорд през седмицата. В тима не липсва качество, но формата е далеч от желаната. Ключовият Миливойевич обаче продължава да липсва за Патрик Виейра, заедно с контузените Езе, Фъргюсън и Олисе.

При домакините изглежда Курт Зума може да бъде привлечен до края на август, като Дейвид Мойс няма причина да промяна отбора за момента. Уинстън Рийд и Артур Масуаку са с проблеми.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Кристъл Палас 4:0

Норич Сити - Лестър Сити
Стадион: Кероу Роуд
Дата: 28.08.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Норич Сити не прави добър старт на кампанията във Висшата лига, след като до момента загуби двата изиграни кръга, допусна 8 гола във вратата си и не успя да вкара такива. В Купата на лигата обаче преди този мач тимът повдигна самочувствието с 6:0 над Борнемут, който се намира в Чемпиъншип.

Лестър Сити започна сезона с летящ старт с Къмюнити Шийлд над Ман Сити, след което победи в първия кръг, но бе свален на земята от Уест Хем след загуба с 4:1, макар "лисиците" дълго време да бяха с човек по-малко. Сега Айозе Перез е наказан, контузени остават Фофана, Джъстин, Менди и Евънс. Райън Бертран е под въпрос след като премина коронавирус, а Яник Фестергард е с проблем в коляното и също може да пропусне.

Даниел Фарке има да решава за своя отбор след мача с Борнемут. Новото попълнение Кристос Цолис вкара два пъти и асистира, с което може да заслужи място, като и дебютиралият Брандън Уилямс от Манчестър Юнайтед ще се надява да продължи - на левия бек той се конкурира с Димитрис Гианулис.

5 от последните 6 мача между тези съперници бяха решени с 1 гол разлика, като другият мач бе равенство. Гостите са фаворити поради по-високата си класа, но е вероятно да видим затруднение от тяхна страна. Статистиката сочи 12 поредни загуби за Норич в лигата и 6 поред у дома без да вкарат гол, което задължава гостите за резултат.

Прогноза: Норич Сити - Лестър Сити 0:2

Брайтън - Евертън
Стадион: Фалмър Стейдиъм
Дата: 28.08.2021 г. 
Час: 17:00 ч.

Брайтън е един от 5-те отбора във Висшата лига, който има само победи от началото на сезона - те бяха над Бърнли и Уотфорд, а през седмицата тимът прогресира и в Купата на лигата с успех над Кардиф. Освен това статистиката сочи, че от промоцията си в елита през 2017 г. Брайтън няма загуба у дома срещу Евертън, като победи 2 пъти в 4-те мача от тогава.

Евертън също продължи в Купата след срещата с Хъдърсфийлд, като Андрос Таунсенд вкара в края за да заслужи това и да повдигне самочувствието. В лигата тимът на Рафа Бенитес тръгна с победа над Саутхемптън и след това на два пъти трябваше да се върне срещу Лийдс за 2:2. 

Формата на домакините е изненадваща с оглед проблемите им - Дани Уелбек, Тарик Лампти, Дан Бърн, Киел Шерпен и Жоел Фелтман са контузени, а под въпрос е още Нийл Мопе. При Евертън Мойзе Кен е наказан и ще липсва заедно с изолиращия се от коронавирус Бен Годфри и Хамес Родригес, чието бъдеще е неясно.

Брайтън се намира в по-доброто състояние в момента и няма загуба у дома в 6 мача. С добрата форма конкретно срещу Евертън тимът може да изненада с 3 победи от 3 кръга във Висшата лига.

Прогноза: Брайтън - Евертън 2:1

Астън Вила - Брентфорд
Стадион: Вила Парк
Дата: 28.08.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Астън Вила тръгна със загуба от Уотфорд в кампанията, но се поправи след победи над Нюкасъл в лигата и Бароу в купата, като вкара 8 гола без да допусне в тези две срещи. Тимът вече реализира 10 гола на противниците си в кампанията и то при налични проблеми в нападение и след продажбата на изключителния за тима Джак Грилиш.

Брентфорд стартира сезона добре, но в купата трябваше да заложи на някои от титулярите си за да избегне унижение от 10 човека от Форест Грийн. Победата в лигата над Арсенал и равенството с Кристъл Палас без голове за момента поставят тима високо в таблицата.

Оли Уоткинс, Бетран Траоре и Леон Бейли пропуснаха последните две срещи с проблеми и продължават да са под въпрос. Трезеге остава дълготрайно аут, а Морган Сансон не се намира във форма за игра. 

При гостите контузени са Джош Дасилва и Мадс Бех Сьоренсен. Томас Франк до момента не е променял стартовата си 11-ка в лигата и няма причина, след като все още не е допуснал гол. 

Астън Вила има слаб рекорд срещу Брентфорд без успех в 6 мача, от които Дийн Смит водеше тима в 5. Домакинството ще има значение тук, но се очаква в някакъв момент нападението на гостите да намери формата си от Чемпиъншип, която тероризираше лигата.

Прогноза: Астън Вила - Брентфорд 1:1

Нюкасъл Юнайтед - Саутхемптън
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 28.08.2021 г.
час: 17:00 ч.

Нюкасъл загуби на дузпи от Бърнли в Купата на лигата в сряда вечер, а във Висшата лига тимът отстъпи на старта на Уест Хем, а след това и на Астън Вила. Формата не е добра в началото на сезона и надеждите са привличането на Джо Уилок от Арсенал да промени нещо.

Саутхемптън се наложи с 8:0 над нискодивизионния Нюпорт в Купата, и този мач дойде само малко след 1:1 с Манчестър Юнайтед във Висшата лига. Новото попълнение Армандо Броха вкара в погрома над Нюпорт, забравеното крило Мохамед Елионоси вкара хетрик, а първи гол в кариерата си намери и Кайл Уокър-Питърс.

При всички тези позитивни новини "светците" доведоха и бранителя от Торино - Лянко, който вероятно няма да дебютира тук, обаче. 

В състава на Нюкасъл лошите новини продължават, тъй като ключовият Джонджо Шелви ще отсъства дълго, вратарите Дарлоу и Дубравка са аут, а Дъмет и Хайден са под въпрос. Нюкасъл има 4 поредни победи над Саутхемптън, но тук ще отстъпи.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Саутхемптън 1:2

Бърнли - Лийдс Юнайтед
Стадион: Търф Моор
Дата: 29.08.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Бърнли имаше късмет срещу Нюкасъл след като достигна до дузпи и продължи напред в купата на лигата. В лигата обаче тимът загуби поредни срещи от Брайтън и Ливърпул и ще търси подобрение.

Лийдс загуби на старта на първенството от Манчестър Юнайтед с 5 гола, след това надгради с равенство 2:2 с Евертън и последно победи с 3:0 Крю в купата. Изглежда тимът набира самочувствие и ще започне да трупа точки, особено като се вземе предвид, че здравето е перфектно.

При домакините Кевин Лонг и Дейл Стивънс липсват и под въпрос са Ашли Уестууд и Матей Видра. Вероятно Ник Поуп ще се върне на врата въпреки добрата игра на Хенеси през седмицата.

Бърнли има 5 поражения поред у дома и допусна в тях поне по 2 гола. Лийдс вкара поне по 2 пъти в 5 от последните 6 кръга. Миналата година гостите направиха дубъл над този съперник с общ резултат 5:0.

Прогноза: Бърнли - Лийдс Юнайтед 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
499