Ман Сити ще добие Арсенал


И. Ангелов

Ман Сити ще добие Арсенал

Манчестър Сити - Арсенал
Стадион: Етихад
Дата: 28.08.2021 г.
Час: 14:30 ч.

След като загуби Къмюнити Шийлд срещу Лестър и първия кръг на Висшата лига срещу Тотнъм, Манчестър Сити се разправи с Норич с 5:0 и повдигна самочувствието си в първенството. Тимът загатна на какво е способен и изглежда все още има амбиции на пазара преди края на август.

Арсенал загуби от Брентфорд на старта и след това от Челси, с по 2:0, което разклати позицията на Микел Артета начело на отбора. През седмицата тимът се разправи с 6:0 с Уест Бромич Албиън в Купата на лигата, където Артета заложи на най-силния си състав срещу младежите на съперника, вероятно в опит да спомогне на настроението в момента.

Откъм състави, при домакините само Фил Фоден е аут, а Кевин Де Брюйне не е на 100% и може да е резерва. Пеп Гуардиола обяви, че Аймерик Лапорте вероятно ще играе след като Джон Стоунс се връща във форма след дълга лятна почивка. В последната среща в тима се появи Габриел Жезус, но в ролята на десен флангови играч, като играта му може да доведе до нов старт за сметка на Рияд Марез.

При Арсенал проблемите са доста повече, като с контузии са Партей, Белерин, Габриел и Нкетиа. Уайт, Тиърни и Сака са под въпрос, последният поради травма в коляното срещу УБА. Никола Пепе е на линия да го замени. След хетрика си през седмицата Обамеянг вероятно ще води атаката.

Манчестър Сити спечели 10 от последните 11 срещи с Арсенал във всички турнири. В 9 от тези мачове "гражданите" водеха още на почивката. Арсенал загуби последните 5 гостувания на "Етихад" и вероятно Сити ще донесе трета поредна загуба в лигата и ще довърши започнатото от Челси по отношение настроенията на медиите срещу мениджъра на "артилеристите" Микел Артета.

Прогноза: Манчестър Сити - Арсенал 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Лено
   
Уайт
Холдинг
Чембърс
Тиърни
Локонга
Джака
Сака
Йодегор
Роу
Обамеянг
Грилиш
Стърлинг
Жезус
Гюндоган
Родри
Силва
Кансело
Уокър
Лапорт
Диаш
   
Едерсон
 
Ман Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Ман Сити - Арсенал 3:0

  Сподели
631