Челси ще победи в Ливърпул


И. Ангелов

Челси ще победи в Ливърпул

Ливърпул - Челси
Стадион: Анфийлд
Дата: 28.08.2021 г.
Час: 19:30 ч.

Още третия кръг на Висшата лига ни предоставя огромен сблъсък с вероятно значение за титлата в края на сезона, където два от фаворитите и отбори в най-добра форма се срещат на "Анфийлд". И двата клуба имат само победи от началото на кампанията след два кръга, и двата отбора не са и допуснали гол до момента, и нападението изглежда все по-добре от двете страни.

Челси в последния си двубой излезе отново с Ромелу Лукаку на върха, което преобрази нападението и неговият индивидуален дуел с Върджил ван Дайк със сигурност се чака с нетърпение от феновете на двата отбора. През лятото Ливърпул вместо да търси високоплатени попълнения реши да работи над подновяването на редица договори и това също е от значение. Тимът изглежда по-добре от миналата година заради възстановилите се от сериозни травми имена, и началото е обнадеждаващо.

В отсъствието на ключовия краен бранител Анди Робертсън пък като голям проект за бъдещето се показа Костас Цимикас, който не само помогна за сухите мрежи, но и допринесе за попадения на тима. Сега е вероятно Робъртсън да възстанови мястото си след като тренира повече от седмица. Къртис Джоунс ще липсва с контузия за тима на Юрген Клоп, а Джеймс Милнър е под въпрос.

Фабиньо пропусна последната среща заради трагичните новини около неговия баща, но може и да се завърне тук, докато Тиаго също търси място сред титулярите. Алекс Окслейд-Чембърлейн липсваше последно заради раждането на първото си дете и сега ще е на линия за селекция. Диого Жота се показва във форма и няма да загуби мястото си за Роберто Фирмино след головете, които носи.

При Челси от травми се върнаха в последната среща Хаким Зиеч и Нголо Канте. Остава да видим дали Томас Тухел брои някой от тях сред титулярите, след като преди травмата си Зиеч стартира и дори осигури Суперкупата на УЕФА на Челси. Рубен Лофтъс-Чийк и Кристиан Пулисич са аут за тима с коронавирус. След силния старт на сезона Трево Чалоба сдаде мястото си на Рийс Джеймс в последния мач, и той вкара и асистира срещу Арсенал, с което може би спечелели позицията за себе си. Бен Чилуел има същия проблем с Маркос Алонсо на левия бек, след като испанецът показва добра игра и допринася за головете на отбора.

Ливърпул има 7 поредни победи в лигата и в тях вкара поне по 2 гола. Сухите мрежи са 4 поред. Челси обаче няма загуба в 9 от последните 10 мача и последно победи на "Анфийлд". Заявката на "Сините" за титлата този сезон е голяма, особено след показаното в последната кампания и очевидното надграждане през лятото. Тук е моментът да се отправи послание към всички останали отбори, които се считат за претенденти.

Прогноза: Ливърпул - Челси 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Томас Тухел)
 
Менди
   
Азпиликуета
Кристенсен
Рудигер
Джеймс
Канте
Жоржиньо
Алонсо
Маунт
Лукаку
Хаверц
Мане
Жота
Салах
Кейта
Хендерсън
Фабиньо
Робертсън
Арнолд
Дайк
Матип
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - Челси 1:2

  Сподели
628