Ливърпул ще размаже Бърнли


Н. Гавазов

Ливърпул ще размаже Бърнли

Ливърпул - Бърнли

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 21.08.2021 г.

Час: 14:30 ч.

Съдия: Майк Дийн

Ливърпул и Бърнли ще открият програмата на 2-я кръг на Висшата лига на Англия. Хората на Шон Дайк постигнаха победа с 1:0 тук през миналия сезон и е резонно да се попитаме, дали "виненочервените" са способни на нова изненада или този път мърсисайдци ще постигнат рутинен успех.

Ливърпул започна уверено кампанията си, с комфортна победа от 3:0 на гости на Норич. "Червените" създадоха 19 положения за гол и освен това запазиха суха мрежата си, което е положително в сравнение с миналогодишните безобразия в защита. В допълнение, едно от попаденията е дело на Роберто Фирмино, който бе обект на многобройни критики за играта си през миналата година.

Бърнли се препъна на старта на новата кампания. Колективът от "Търф дъ Мур" бе домакин на Брайтън, но не успя да се възползва от подкрепата на публиката и претърпя поражение с 2:1. Джеймс Тарковски откри във 2-та минута, но хората на Дайк така и не успяха да опазят преднината си и допуснаха два гола в края на срещата. Като цяло "чайките" превъзхождаха съперника си, а предварителните прогнози за труден сезон на Бърнли намериха потвърждение още в първия двубой от новия сезон.

Робъртсън и Къртис Джоунс са в лазарета на домакините. Гостите са без контузените Кевин Лонг и Дейл Стивънс.

Фаворит в мача е Ливърпул. За мърсисайдци това ще е първа домакинска среща пред пълни трибуни след спечелената титла, така че очакванията са за много специална атмосфера на "Анфийлд". Това със сигурност ще даде импулс на "червените", но най-голямото им предимство по отношение на съперника е разликата в класите. С оглед на качеството на съставите, мърсисайдци изглеждат поне с една глава над Бърнли и трудно бихме си представили друг резултат, освен домакинска победа. Тук интригата може да дойде от това кой от Ливърпул ще вкара и дали червената защита ще успее да опази вратата си. Всичко друго е в областта на фантастиката.

Прогноза: Ливърпул - Бърнли 4:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Бърнли (Шон Дайк)
 
Поуп
   
Лоутън
Тарковски
Мии
Тейлър
Гудмундсен
Уестууд
Корк
Макнийл
Ууд
Родригес
Мане
Жота
Салах
Кейта
Фабиньо
Милнър
Цимикас
Ван Дайк
Матип
Александър - Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Бърнли 4:0

  Сподели
417