Анонс на 2-ри кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 2-ри кръг от Висшата лига

Астън Вила - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Вила Парк
Дата: 21.08.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Очаквано животът след Джак Грийлиш за Астън Вила започна трудно и тимът загуби на старта с 3:2 от Уотфорд. В първото домакинство за сезона обаче феновете ще искат подобрение и победа.

Нюкасъл стартира добре срещу Уест Хем, но след неубедителна игра в защита тимът също загуби, но у дома и с 4:2. Позитивно бе представянето на Алан Сен-Максимен, който ще е заплахата и отговора за нападението на Вила с Дани Ингс и Оли Уоткинс. С контузени първите два избора на врата обаче гостите ще останат с Фреди Уудман, чието самочувствие надали е на ниво след 4-те гола, които допусна.

Джо Уилок от Арсенал ще бъде регистриран навреме за този кръг и ще подобри отбора на Нюкасъл. Астън Вила показва добра голова форма с поне по 2 гола вкарани в последните 4 мача от първенството. С публиката зад гърба си и неопитният вратар насреща, очаква се успех за домакините.

Прогноза: Астън Вила - Нюкасъл Юнайтед 2:1

 

Кристъл Палас - Брентфорд
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 21.08.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Патрик Виейра не започна перфектно начело на Кристъл Палас след като отстъпи с 3:0 на Челси. Може би мениджърът ще иска да промени малко състава преди този двубой, като аут все още са Миливойевич, Езе, Фъргюсън и Олисе.

Бренторд се намира на седмото небе след като дебютира във Висшата лига с победа над Арсенал с 2:0 и то при положение, че най-добрият играч на тима Иван Тоней не изигра добра среща. 

В последните 3 мача от Висшата лига Палас губеше на почивката и в края на мачовете си. В 8 от последните 9 в елита Палас допусна поне по 2 гола. Вероятно е Брентфорд да играе с огромна лекота и настроение, което да доведе до нов добър резултат за новака.

Прогноза: Кристъл Палас - Брентфорд 1:2

 

Лийдс - Евертън
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 21.08.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Лийдс игра в типичния си стил срещу Манчестър Юнайтед и загуби с 5:1. Този резултат обаче няма да разколебае нито Марсело Биелса, нито играчите, които залагат на своята игра винаги и това често носи резултати. Миналата година тимът отстъпи в дербито с Юнайтед с 6:2, но това не попречи на прекрасна и уверена кампания.

Евертън допусна първи срещу Саутхемптън, но направи обрат за победата с 3:1 в първата среща с Рафаел Бенитес начело. Мениджърът сподели мнението си, че отборът трябва да продава играчи, което може би означава, че той има идея за основната си постройка и дълбочината. В първата среща заради коронавирус той не можеше да разчита на Хамес Родригес и Бен Годфри, като с проблеми са още Брантвайте, Андре Гомеш, Мойзе Кен и Жан-Филип Гбамен.

Евертън спечели с 2:1 миналата година на гости тук, но този път ще има публика зад гърба на домакините. Атмосферата ще е на ниво, а Лийдс няма загуба в 6 поредни домакинства в момента.

Прогноза: Лийдс - Евертън 2:2

 

Брайтън - Уотфорд
Стадион: Фолмър Стейдиъм
Дата: 21.08.2021 г.
Час: 19:30 ч.

Брайтън не стартира перфектно срещу Бърнли, но обърна срещата до победа с 2:1 и започна добре кампанията.

Уотфорд неочаквано победи Астън Вила с 3:2 и ще иска да продължи формата си в елита. В двата тима обаче има някои проблеми преди началото на мача. При гостите контузени са Джошуа Кинг и Жоао Педро, а под въпрос още Чалоба, Хюз и Кина.

При домакините Дани Уелбек ще липсва заедно с Тарик Лампти, Дан Бърн, Киел Шерпен, Арън Конъли и Жоел Фелтман. С тези проблеми Уелбек може да затвърди статистиката от 6 поредни загуби в лигата като гост. В последните 3 от тях тимът допусна и поне по 3 гола.

Брайтън няма загуба в 5 поредни мача у дома и се очаква да победи. В 5 от последните 6 мача между тези отбори видяхме и средно под 2.5 гола.

Прогноза: Брайтън - Уотфорд 1:0

 

Уест Хем Юнайтед - Лестър Сити
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 23.08.2021 г.
Час: 22:00 ч.

Уест Хем на два пъти се връщаше срещу Нюкасъл в първия кръг, и в крайна сметка впечатли и с победата с 4:2, която показва формата в момента за домакините.

Лестър Сити спечели Къмюнити Шийлд срещу Манчестър Сити преди две седмици, и в миналата затвърди формата с успех над Уулвс с 1:0. И двата отбора в тази двойка имат потенциала и желанието да пробият в топ 4 на класирането, като това оформя доста чакан двубой още на старта.

В състава на домакините проблеми почти няма и не се очакват промени. При "Лисиците" се очаква Яник Фестергард да дебютира след трансфера си миналата седмица, станал спешност след дългосрочната контузия на Уесли Фофана. Той ще липсва заедно с контузените Джъстин, Кастан, Менди, Евънс и Бертран, всички от защитата. Джеймс Медисън пък е под въпрос след като получи травма в последния мач.

Уест Хем спечели и двата мача с Лестър миналата година. В последните 3 срещи в лигата "чуковете" вкараха поне по 3 гола и спечелиха. Очаква се отворен мач и голове от двете страни.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Лестър Сити 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
541