Челси ще превземе Арсенал


И. Ангелов

Челси ще превземе Арсенал

Арсенал - Челси
Стадион: Емирейтс
Дата: 22.08.2021 г.
Час: 18:30 ч.

Арсенал започна по срамен начин новия сезон във Висшата лига, след като имаше честта да участва в откриващия двубой за кампанията, но го загуби от новака Брентфорд с 2:0. Показаната форма от момчетата на Микел Артета не бе добра, а идват срещи с Челси и шампионът Манчестър Сити. Може би мястото на мениджъра започва да се разклаща.

Челси се определяше като един от фаворитите за спечелване на сезона още преди старта и преди привличането на Ромелу Лукаку. Очакванията за тима бяха оправдани с 3:0 над Кристъл Палас и сега Лукаку може да се завърне срещу отбор с ниско самочувствие в локално дерби, което Челси загуби в последните два случая на "Емирейтс".

Откъм състави, при домакините Пиер-Емерик Обамеянг и Александре Лаказет пропуснаха последната среща по болест и състоянието им за момента е неясно. Партей, Нкетиа и Габриел също остават контузени заедно с Роб Холдинг.

Арсенал работи по това да подпише отново с Мартин Одегор преди старта на мача, като играчът на Реал Мадрид може да стартира ако документите са готови до мача. Новото попълнение за 50 милиона лири Бен Уайт не изглеждаше убедително в защитата с Пабло Мари, но това може би е единственият избор на Артета в момента.

Челси загуби Хаким Зиеч преди началото на сезона и той продължава да липсва с травма в рамото. Нголо Канте не бе рискуван в последния двубой и тук е също под въпрос. В защитата дебютиралият Трево Чалоба изигра прекрасен мач и дори вкара гол, с което може да задържи конкуренцията извън тима за момента.

Ако и Лукаку дебютира повторно за гостите, очакванията са за игра с настроение от гостите и убедителен успех.

Прогноза: Арсенал - Челси 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Томас Тухел)
 
Менди
   
Чалоба
Кристенсен
Рудигер
Азпиликуета
Канте
Жоржиньо
Алонсо
Маунт
Лукаку
Хаверц
Лаказет
Обамеянг
Роу
Сака
Локонга
Джака
Тиърни
Чембърс
Мари
Уайт
   
Лено
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Челси 0:2

  Сподели
656