Анонс на 1-ви кръг от Висшата лига на Англия


И. Ангелов

Анонс на 1-ви кръг от Висшата лига на Англия

Бърнли - Брайтън
Стадион: Търф Моор
Дата: 14.08.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Бърнли не претърпя особени промени през лятото и не бе активен в трансферния прозорец. Подготовката за кампанията бе позитивна с 5 победи от 6 срещи с по-нископрофилни противници. 

Брайтън изигра само 3 подготвителни мача в предсезона и не успя да вкара гол в 2 от тях. Феновете на тима имат поводи да се притесняват, че формата не е достатъчно добра за началото на Висшата лига, като и контузени играчи са налице. Освен всичко големият за тима Бен Уайт премина в Арсенал без да му бъде намерен заместник в средата на защитата.

За гостите ще липсват ключовите Уелбек, Лампти, Бърн, Кайседо и Шерпен, докато при домакините липсват Лоутън (коронавирус), Кевин Лонг и Дейл Стивънс. Бърнли може би направи един голям трансфер след като даде 12 милиона лири за Нейтън Колинс от Стоук Сити. Предполага се обаче, че централната двойка бранители ще остане Бен Мий и Джеймс Тарковски.

Брайтън ще очаква много от новата покупка Енок Мвепу, който ще дебютира. Последните 4 домакинства от последния сезон бяха загубени от Бърнли, а Брайтън има 3 загуби като гост в елита. Не се очаква особено зрелище тук.

Прогноза: Бърнли - Брайтън 1:0

 

Евертън - Саутхемптън
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 14.08.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Евертън и Саутхемптън не се намират в топ състояние преди старта на сезона. Двата отбора ще имат проверки над състоянието на ключови играчи току преди двубоя, след като Ришарлисон точно се завърна от олимпийските игри, Калвърт-Люин е с травма още за домакините, а за гостите Уорд-Прауз има проблем в коляното и се спекулира и с напускането му.

Евертън навлиза в кампанията след поражение с 4:0 от Манчестър Юнайтед през уикенда в последната подготвителна среща, докато Саутхемптън загуби с 3:1 от Атлетик Билбао. Евертън няма загуба във Висшата лига у дома от Саутхемптън от 1997-ма година, но с Рафаел Бенитес начело всичко може да се очаква от кампанията на "карамелите", включително подобрение на антирекорди.

В последната кампания "светците" завършиха с 10 загуба в последните 11 гостувания. Евертън няма загуба в 16 поредни мача у дома срещу Саутхемптън, който загуби и големия Дани Ингс в нападение след продажбата му на Астън Вила.

На хартия домакините са с класа напред след като задържаха и Хамес Родригес през лятото, но предстои да видим формата на двата състава.

Прогноза: Евертън - Саутхемптън 1:0

 

Уотфорд - Астън Вила
Стадион: Викъридж Роуд
Дата: 14.08.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Уотфорд може би вижда добра възможност да срещне Астън Вила в момента, след като при гостите може да липсват няколко от основните имена, а ще видим тима и без талисмана Джак Грилиш, който премина в Ман Сити.

Дийн Смит ще е уверен в своя отбор обаче, след като през лятото наблегна на дълбочината в състава въпреки загубата на най-основния играч. Лятото бе активно за "виланите", които използваха сумата от Грилиш за ново нападение.

Леон Бейли обаче не е тренирал все още с новия отбор заради изолация след пристигането си. Ключовият Оли Уоткинс получи малка травма в последния подготвителен двубой срещу Салернитана, но вероятно ще участва с новия партньор в атака Дани Ингс. Дийн Смит може да премине в система 4-4-2 с флангове Ел Гази и Бертран Траоре, подкрепени от завърналия се Ашли Йънг и младока Джейдън Филоджин-Бидас, който проведе добра подготовка.

Уотфорд все още разчита на легендарния си капитан Трой Дийни, който като фен от дете на Бирмингам Сити винаги се възползва от шанса да накаже местния враг. Нападателят има 6 гола в последните 4 мача, в които участва срещу Вила.

Прогноза: Уотфорд - Астън Вила 1:1

 

Лестър Сити - Уулвърхемптън Уондърърс
Стадион: Кинг Пауър Стейдиъм
Дата: 14.08.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Лестър ще стартира сезона със самочувствие след като тимът спечели Къмюнити Шийлд срещу Манчестър Сити миналия уикенд. Два поредни сезона "лисиците" се борят за попадане в топ 4 и пропускат в самия край, като те отново инвестираха в подобрение на състава за тази цел през лятото.

Уулвс смени мениджъра си и Нуно Санто замина за Тотнъм, като го наследи Бруно Лаге от Бенфика. Качеството на новия португалец е под въпрос за момента, но португалската връзка с играчите ще остане и това трябва да е позитивен факт. В последните 4 мача на Уулвс с Лестър те не вкараха, така че гол срещу този съперник ще е подобрение.

Лестър има доста проблеми преди старта, основно в защита, след като стана ясно, че Уесли Фофана ще липсва дълго, а травми лекуват още Джеймс Джъстин и Тимоти Кастан, тримата от които основни защитници и представящи се на много високо ниво. Нампалис Менди също е аут, а под въпрос е и Джони Евънс. Така вероятно Даниел Амарти ще продължи в отбрана, макар Яник Фестергард да пристига от Саутхемптън за да помогне на ситуацията.

Уулвс също има проблеми с контузиите на Уили Боли, Джони, Педро Нето, Даниел Поденс и Оуен Отасови. Ключовият Раул Хименес обаче се върна след дългото отсъствие миналата година, и вече се отчете с попадения през лятото. Предстои да видим формата му след ужасяваща травма. Вероятно ще видим дебют на Тринкао, който пристигна от Барселона, а новият вратар би следвало да бъде Хосе Са.

Прогноза: Лестър Сити - Уулвърхемптън Уондърърс 2:1

 

Нюкасъл Юнайтед - Уест Хем Юнайтед
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 15.08.2021 г.
Час: 16:00 ч.

През лятото Нюкасъл не даде особени надежди на феновете, че ще повиши нивото си и изглежда те трябва да са готови за нов дълъг сезон. 

Уест Хем не показа много повече, и макар да не успя да привлече Джеси Лингард, тимът се намира в добро състояние, видно от летните двубои, и ще иска да продължи показаното във втората половина на миналия сезон.

Домакините нямат нови играчи от трансферния прозорец, като се очаква поне Джо Уилок от Арсенал да завърши трансфера си до края на август. Контузени тук са двамата вратари Карл Дарлоу и Мартин Дубравка, което ще постави Фреди Уудман срещу нападение във форма от другата страна.

Дейвид Мойс ще трябва да определи титулярния си вратар след идването на Алфонс Ареола и запазването на Лукаш Фабиански. Под въпрос за първата среща са Мануел Ландзини, Артър Масуаку и Анжело Огбона, но във форма през лятото се показаха Антонио, Бенрахма и Кресуел на техните позиции.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Уест Хем Юнайтед 0:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
469