Челси ще тръгне уверено срещу Палас


И. Ангелов

Челси ще тръгне уверено срещу Палас

Челси - Кристъл Палас
Стадион: Стамфорд Бридж
Дата: 14.08.2021 г.
Час: 17:00 ч.

В сряда Челси започна официално кампанията си и го направи с трофей, когато спечели Суперкупата на УЕФА след продължения и дузпи срещу Виляреал

Кристъл Палас започва живота във Висшата лига под ръководството на Патрик Виейра, който има история в дербита със столичния враг. В предсезонната подготовка неговите момчета нямат загуба с 4 победи и равенство, като изглеждат готови за старта.

Откъм състави, най-добрият играч в предсезона за Челси - Хаким Зиеч, вкара единствения гол срещу Виляреал и контузи рамото си, заради което бе принудително заменен в първата част. Сега той ще липсва, но може и да бъде заменен от пристигащия Ромелу Лукаку в нападение, макар официално трансферът да не е обявен все още.

Тревър Чалоба е друг от играчите на "сините", които впечатлиха в подготовката и той може да си спечели място в титулярната защита. Тиаго Силва, Бен Чилуел и Рийс Джеймс не взеха участие в Суперкупата и вероятно не са в състояние за игра все още. Минути получиха Маунт, Жоржиньо и Азпиликуета, които вероятно ще стартират тук.

При Палас играчът под наем от Челси Конър Галахър няма да може да се изправи срещу собствения си отбор, поради което ще отложи дебюта си. Любопитно е, че Марк Гуехи ще изиграе първа среща във Висшата лига и тя ще бъде срещу отбора от неговите юношески години. Еберечи Езе и Нейтън Фъргюсън са с травми. Четвъртото лятно попълнение на Палас Михаел Олисе също ще изчака дебюта си след като е с травма.

Челси има 7 поредни победи срещу Кристъл Палас във всички турнири. В последните 3 от тях "сините" вкараха и поне по 3 гола. Палас не завърши перфектно последния сезон и допусна поне по 2 гола във вратата си в 7 от последните 8 срещи. Тимът на Томас Тухел направи дубъл над съперника миналата година и сега се очаква успех.

Прогноза: Челси - Кристъл Палас 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Кристъл Палас (Патрик Виейра)
 
Гуаита
   
Кояте
Гуехи
Уорд
Мичел
МакАртър
Ридевалд
Шлуп
Аю
Матета
Заха
Хаверц
Вернер
Маунт
Алонсо
Жоржиньо
Канте
Одой
Рудигер
Зума
Азпиликуета
   
Менди
 
Челси (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Челси - Кристъл Палас 2:0

  Сподели
422