Ман Юнайтед ще стартира с успех над Лийдс


И. Ангелов

Ман Юнайтед ще стартира с успех над Лийдс

Манчестър Юнайтед - Лийдс Юнайтед
Стадион: Олд Трафорд
Дата: 14.08.2021 г.
Час: 14:30 ч.

Манчестър Юнайтед се подсили в правилните зони през лятото с гръмките трансфери на Рафаел Варан и Джейдън Санчо, но се предполага, че феновете ще трябва да изчакат преди да ги видят в игра заради късното им пристигане в тима. Най-любопитното преди старта на всеки сезон е да видим постройката на всеки един отбор в първия кръг от Висшата лига.

Лийдс преживя вълнуващ предсезонен период подобно на миналогодишното представяне в лигата. Тимът не спечели нито един от последните си 5 мача в подготовката, като видяхме и поражение с 4:0 от Аякс. Последното пътуване в официална среща до "Олд Трафорд" пък завърши при погром с 6:2 в полза на "червените дяволи".

Традиционно преди старт на сезона въпросителните за всички отбори са безброй. Вероятно е за Юнайтед да видим Джейдън Санчо на пейката, след като той тренира от понеделник с тима. Варан се присъедини в сряда и също може да е рано за негов старт. 

Вратарят Дийн Хендерсън и Джеси Лингард лекуват коронавирус, докато Ерик Баили и Амад Диало участваха на Олимпийските игри и ще почиват. Маркъс Рашфорд претърпя операция и е аут заедно с Алекс Телес за лечение. В последната предсезонна среща от травма се върна Антони Марсиал, който може да стартира и тук. Матич, Шоу, Гринууд, Ван де Бек, Бруно и Погба са хората във форма от подготовката.

При гостите Марсело Биелса призна, че Калвин Филипс все още не е достатъчно във форма за да започне след почивката си през лятото. Робин Кох е на линия за негов заместник. Диего Йоренте и лятната покупка Жуниор Фирпо са с травми и са поставени под въпрос с травми, като последният може да се окаже голям проблем след напускането на ключовия Езгян Алиоски през лятото. Така Стюарт Далас може да бъде върнат от полузащита в позицията на бека.

Манчестър Юнайтед избегна загубата в 29 от последните 32 мача в лигата. Лийдс завърши предния сезон с 4 победи поред, но не показа добра форма в подготовката през лятото. Може да се каже, че Юнайтед изпусна шанса си да направи добър сезон именно заради лошия старт миналата година. Сега Оле Гунар Солскяер взе мерки през лятото за да подобри състава, и със сигурност ще иска да подобри и начинът, по който стартира.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Лийдс Юнайтед 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лийдс (Марсело Биелса)
 
Меслие
   
Купър
Стрюих
Ейлинг
Далас
Родриго
Кох
Клих
Рафиня
Харисън
Бамфорд
Марсиал
Погба
Бруно
Гринууд
Матич
МакТоминей
Шоу
Бисака
Магуайър
Линдельоф
   
Хеа
 
Манчестър Юнайтед (Оле Солскяер)

Обоснована прогноза: Манчестър Юнайтед - Лийдс 2:1

  Сподели
505