Марсилия и Юнайтед ще оставят всичко за реванша


Т. Михайлов

Марсилия и Юнайтед ще оставят всичко за реванша

Олимпик Марсилия - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Стад Велодром", Марсилия
Дата: 23.02.2011
Час: 21:45
Съдия: Феликс Брайх (Германия)


Олимпик Марсилия посреща Манчестър Юнайтед в първи 1/8-финал от Шампионската лига. Френският шампион е печелил отличието през 1993, но съперникът е голяма хапка за момчетата на Дидие Дешан. “Червените дяволи” обаче навлизат в тежка серия от мачове и Сър Алекс може да реши да икономиса от ресурса на отбора, което да изравни силите на “Велодром”.

Олимпик Марсилия вече победи английски тим в Шампионската лига. В груповата фаза Челси склони глава пред френския първенец след 1:0 в последния кръг. ОМ обаче остана втори след лондончани и изтегли тежък жребий. Във френската Лига 1 “небесносините” са в много добра серия от 3 поредни победи, която ги изкачи то трета позиция на 3 точки зад лидера Лил. В последния кръг Сент Етиен бе победен с 2:1.

Манчестър Юнайтед е сред фаворитите в Шампионската лига всяка година. През миналата малко късмет не достигна на “червените дяволи” да играят на трети пореден финал в най-престижния турнир на Стария континент. Във Висшата лига обаче момчетата на Сър Алекс Фъргюсън имат доста задачи за решаване. Макар да е лидер Юнайтед има само 4 точки преднина пред Арсенал и доста по-тежка програма.

Двата отбора се срещнаха за пръв и последен път в същия турнир през Сезон 1999/2000, когато си размениха по една победа. Юнайтед спечели с 2:1 на “Олд Трафорд”, а Марсилия с 1:0 в реванша. Англичаните завършиха първи в фрупата пред французите. Манчестър Юнайтед е с 9 победи в последните си 10 гостувания в Шампионската лига. Срещу тимове от Острова у дома Марсилия има 7 победи и 2 загуби. На френска земя Юнайтед е с 3 победи, 6 равни и 2 загуби.

Доста са проблемите пред Дидие Дешан преди този мач. Най-сериозно е положението в атака. Андре-Пиер Жиняк ще пропусне поради контузия в слабините. Брандао и Лоик Реми също не можаха да доиграят мача със Сент Етиен. Първият е под сериозна въпросителна. Матьо Валбуена отново тренира след месец отсъствие, но не е ясно дали ще е готов за игра.

Сър Алекс Фъргюсън също не може да се похвали с пълен състав за важното гостуване. Андерсон е новото име в лазарета. Добрата новина е, че бразилецът няма да отсъства 2 месеца, както се очакваше първоначално, а само 2-3 седмици. Рио Фърдинанд, Райън Гигс и Джони Еванс ще се завърнат след седмица срещу Челси. Рафаел е под въпрос след лека травма срещу Кроули за ФА Къп.

Титулярите на Манчестър Юнайтед ще бъдат свежи след като получиха почивка от цяла седмица, тъй като в събота срещу Кроули Таун за ФА Къп играха резервите. Във Висшата лига обаче предстоят тежки мачове и Сър Алекс ще опита да измъкне добър резултат с възможно най-малко усилия. Френските съперници са удобни за Юнайтед, но същото важи и за Марсилия и английските им опоненти. Ако “червените дяволи” допуснат подеценяване ще загубят. Все пак най-добрият залог изглежда равенството.

Последни 5 изиграни срещи:

Олимпик Марсилия:

19 януари Оксер - Олимпик Марсилия 0:2 (Купа на Лигата)
30 януари Монако - Олимпик Марсилия 0:0 (Лига 1)
05 февруари Олимпик Марсилия - Арле 1:0 (Лига 1)
12 февруари Сошо - Олимпик Марсилия 1:2 (Лига 1)
19 февруари Олимпик Марсилия - Сент Етиен 2:1 (Лига 1)

Манчестър Юнайтед:

29 януари Саутхемптън - Манчестър Юнайтед 1:2 (ФА Къп)
01 февруари Манчестър Юнайтед - Астън Вила 3:1 (Висша лига)
05 февруари Уулвърхемптън - Манчестър Юнайтед 2:1 (Висша лига)
12 февруари Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 2:1 (Висша лига)
19 февруари Манчестър Юнайтед - Кроули Таун 1:0 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Олимпик Марсилия - Манчестър Юнайтед

2 мача
1 победа за Олимпик Марсилия
0 равенства
1 победа за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 2:2


Коефициенти от bet365:
Олимпик Марсилия - 3.50
Равен - 3.20
Манчестър Юнайтед - 2.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
276