Стоук ще продължи напред след успех срещу лидера в Първа лига


П. Пенков

Стоук ще продължи напред след успех срещу лидера в Първа лига

Стоук Сити - Брайтън
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 19.02.2011
Час: 17:00
Съдия: Хауърд Уеб

В събота от 17:00 часа българско време Стоук Сити приема Брайтън на стадион "Британия Стейдиъм" в среща от петия кръг от турнира ФА Къп. Домакините заемат десетата позиция във временното класиране с актив то 33 точки, но самия мениджър на грънчарите Тони Пулис разкри притесненията си за оставането на клуба в елита, тъй като разликата между заеманата от тях позиция и първия отбор в зоната на изпдащите е само 6 точки. Преди две седмици Стоук постигнаха труден успех у дома с 3:2 срещу Съндърланд, но в следващия кръг разочароваха почетателите си, тъй като загубиха с минималното 1:0 при гостуването си на Бирмингам.

Стоук Сити нямат почтни никакви проблеми в новоконтузени играчи, а единствения дългосрочно отсъстващ в състава е Мамади Сидибе, който продължава да лекува контузията в ахилеса си. Освен това самия Тони Пулис заяви, че ще се надява да може да разчита на Матю Етерингтън в двубоя срещу Брайтън. Той пропусната мача с Бирмингам, поради контузия в коляното, но наскоро поднови тренировъчни занимния.

Съперникът им Брайтън успя да спечели промоцията и да се изкачи в Първа лига през този сезон. В момента тима се готви са нов пробив и то в Чемпиъншип, тъй като състава на Гус Пойет оглавява временното класиране в Първа лига с актив от 56 точки. Главен съперник за първата позиция на тима е Борнемут, който е втори със същия актив от точки, но головата им разлика е по-малка. Добрата новина за мениджъра и за феновете на тима, е че състава няма проблеми с контузени футболисти и Брайтън ще може да излезе с най-доброто което разполага срещу Стоук Сити.

Смятам, че Стоук Сити ще продължат напред, тъй като главната цел на Брайтън е спечелване на промоция за Чемпиъншип, което ще налее доста средства в касата на тима.

Прогноза: Стоук Сити - Брайтън 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Стоук Сити:

22 януари Фулъм - Стоук Сити 2:0 (Висша лига)
30 януари Уулвърхемптън - Стоук Сити 0:1 (ФА Къп)
02 февруари Ливърпул - Стоук Сити 2:0 (Висша лига)
05 февруари Стоук Сити - Съндърланд 3:2 (Висша лига)
12 февруари Бирмингам - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)

Брайтън:

25 януари Брайтън - Колчестър 2:0 (Лига 1)
29 януари Уотфорд - Брайтън 0:1 (ФА Къп)
01 февруари Лейтън Ориент - Брайтън 0:0 (Лига 1)
05 февруари Бристол Роувърс - Брайтън 2:4 (Лига 1)
12 февруари Брайтън - Хартлипул 4:1 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Стоук Сити - Брайтън

12 мача
7 победи за Стоук Сити
5 равенства
0 победи за Брайтън
Голова Разлика: 18:3 за Стоук Сити


Коефициенти от bet365:
Стоук Сити - 1.66
Равен - 3.80
Брайтън - 5.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
112