Челси ще спечели трудни три точки на Крейвън Котидж


П. Пенков

Челси ще спечели трудни три точки на Крейвън Котидж

Фулъм - Челси
Стадион: "Крейвън Котидж", Лондон
Дата: 14.02.2011
Час: 22:00
Съдия: Майк Дийн

В последен двубой от 27-я крът от английската Висша лига, един срещу друг излизат два лондонски клуба - Фулъм и Челси. Домакините от "Крейвън Котидж" заемат 12-та позиция във временното класиране с актив от 30 точки, като досега съставът на Марк Хюз записа 6 победи, 12 равенства и 8 загуби в първенството. В последните два кръга Фулъм успя да спечели общо 4 точки, който го изидигнаха на моментната му позиция. В началото на този месец те спечелиха с минималното 1:0 домакинството си на Нюкасъл Юнайтед, а в следващия кръг си тръгнаха с точка от "Вила Парк", след като завършиха наравното 2:2 с Астън Вила. Така пропусна добра възможност да спечели трите точки срещу бирмингамци, които бяха от голова значение за тима, тъй като на Фулъм предстоят трудни двубои срещу Челси и Манчестър Сити.

Ейдур Гудьонсен може излезе като титуляр срещу Челси. Нападателят направи дебюта си с фланелката на Фулъм при равенството 2:2 срещу Астън Вила, като се включи в игра от резервната скамейка. Диксън Етуху и Филип Сендерос вероятно ще пропуснат срещата, поради контузии, докато Боби Замора е на 3 седмици от завръщането си в игра.

Челси са вече пети в подреждането, след като бяха изместени от Тотнъм, но състава на Карло Анчелоти не е изиграл срещата си от настоящите кръг, като при евентуална победа на сините, те отново ще си върнат позицията, тъй като притежават по-добра голова разлика от градския си съперник. Преди седмица Челси претърпя тежка загуба при гостуването си на Ливърпул, като този двубой се оказа дебютен с новото попълнение на лондончани - Фернандо Торес, който премина за 50 милиона паунда от мърсисайдци. Така Челси направи още една грешка по пътя на преследването на целта си, която може да се окаже важна в края на сезона.

Мениджърът на Челси Карло Анчелоти потвърди, че новото попълнение Давид Луиш ще започна като титуляр при гостуването на "Крейвън Котидж". Луиш се очаква да замести съотборника си Жозе Босингва, който получи контузии, а Бранислав Иванович ще заеме позиция на десния фланг. В атака сините се очаква да заложа на Фернандо Торес, Дидие Дрогба и Никола Анелка.

Прогноза: Фулъм - Челси 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Фулъм:

22 януари Фулъм - Стоук Сити 2:0 (Висша лига)
26 януари Ливърпул - Фулъм 1:0 (Висша лига)
30 януари Фулъм - Тотнъм 4:0 (ФА Къп)
02 февруари Фулъм - Нюкасъл 1:0 (Висша лига)
05 февруари Астън Вила - Фулъм 2:2 (Висша лига)

Челси:

15 януари Челси - Блекбърн 2:0 (Висша лига)
24 януари Болтън - Челси 0:4 (Висша лига)
29 януари Евъртън - Челси 1:1 (ФА Къп)
01 февруари Съндърланд - Челси 2:4 (Висша лига)
06 февруари Челси - Ливърпул 0:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Фулъм - Челси

42 мача
3 победи за Фулъм
12 равенства
27 победи за Челси
Голова Разлика: 76:40 за Челси


Коефициенти от bet365:
Фулъм - 5.00
Равен - 3.60
Челси - 1.72

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
149