Евертън може да се възползва срещу отслабен Ман Сити


И. Ангелов

Евертън може да се възползва срещу отслабен Ман Сити

Манчестър Сити - Евертън
Стадион: Етихад
Дата: 23.05.2021 г.
Час: 18:00 ч.

Манчестър Сити за първи път от януари 2019 г. позволи да бъде обърнат от водеща позиция 2:0 когато през седмицата Брайтън спечели с 3:2 над шампиона. За това разбира се има причина и тя бе ранно изгонване на играч на "гражданите", а в този мач вече ще се мисли за финала в Шампионска лига, който предстои следващата седмица, и това може да е в полза на гостите.

Евертън може максимално да достигне петата позиция, но за тази цел ще трябва огромен брой голове за поправяне на головата разлика. Реалистично тимът може да се покачи до шеста позиция, ако постигне повече отколкото Тотнъм във финалния кръг.

Откъм състави, след изгонването си срещу Брайтън за Сити ще липсва наказаният Кансело. Надеждите са Серхио Агуеро, който е под въпрос, да се появи пред домашната публика за сбогуване, след като той напуска отбора с летен трансфер. Де Брюйне и Гюндоган също са под въпрос и надали ще се рискува с тях. Очаква се отслабен отбор, за да видим най-силното от Гуардиола на финала на ШЛ.

При Карло Анчелоти с контузия е Гбамен, а Хамес е под въпрос. Анчелоти гарантирано ще заложи на най-силното за да опита да влезе в европейските позиции.

Манчестър Сити има 7 поредни победи срещу Евертън във всички турнири, и в тях бяха вкарани поне по 2 гола. Евертън избегна загубата в 13 от последните 14 срещи като гост, а Сити допусна поне по 2 гола в 4 поредни домакинства. 

Евертън няма победа над Сити на "Етихад" от 2010 година, но шансът е именно сега, когато домакините ще отслабят състава и гостите имат огромна мотивация за успех.

Прогноза: Манчестър Сити - Евертън 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Евертън (Карло Анчелоти)
 
Пикфорд
   
Мина
Кийн
Годфри
Дин
Дукуре
Алан
Коулман
Сигурдсон
Калвърт-Люин
Ришарлисон
Жезус
Агуеро
Стърлинг
Торес
Родри
Фернандиньо
Менди
Уокър
Аке
Лапорте
   
Едерсон
 
Ман Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Ман Сити - Евертън 2:2

  Сподели
382