Брайтън няма да затрудни Ман Сити


И. Ангелов

Брайтън няма да затрудни Ман Сити

Брайтън - Манчестър Сити
Стадион: АМЕКС Стейдиъм
Дата: 18.05.2021 г.
Час: 21:00 ч.

Брайтън има само 1 победа в последните 7 мача, и може да се каже, че тези срещи бяха равностойни и тимът можеше да излезе с повече. В този период 3-те загуби бяха с по 1 гол разлика. На последната безопасна позиция Брайтън вече не може да изпадне, и може единствено да се покачи с няколко позиции при по-добри резултати от преките съперници.

Манчестър Сити отслаби състава си и направи зрелищно 4:3 с Нюкасъл за да постигне 12-та поредна победа като гост, което е рекорд за Висшата лига. Тимът ще разполага с почти всички имена и свежест за кръга. Възможно е Гуардиола да поиска да запази допълнително сили в играчите си с оглед вече спечелената титла и финала в Шампионска лига в края на месеца.

За Брайтън наказани са Нийл Мопе и Люис Дънк, като с травми липсват още Соли Марч, Флорин Андоне и Тарик Лампти. Пропер и Фелтман са поставени под въпрос. 

Серхио Агуеро и Кевин Де Брюйне са под въпрос при "Гражданите", като с Де Брюйне със сигурност няма да се поемат никакви рискове до финала на ШЛ. Агуеро пък заслужава да се появи в последната домакинска среща на тима в кампанията, където ще има и фенове и той ще може да получи сбогуване преди напускането през лятото, поради което вероятно ще бъде съхранен.

В последния мач Скот Карсън се появи на врата за Сити и в игра за първи път от десет години, но вероятно ще бъде заместен от Стефен или Едерсон.

Ман Сити спечели 21 от последните 24 мача във Висшата лига. Срещу Брайтън, Сити има 8 поредни победи и 5 сухи мрежи в последните 6. В последните 2 визити до "Амекс" Сити вкара 9 гола.

Прогноза: Брайтън - Манчестър Сити 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ман Сити (Пеп Гуардиола)
 
Едерсон
   
Стоунс
Диаш
Уокър
Зинченко
Силва
Фернандиньо
Гюдоган
Фоден
Торес
Стърлинг
Тросар
Уелбек
Тау
Модер
Бисума
Лалана
Грос
Бърн
Уебстър
Уайт
   
Санчез
 
Брайтън (Греъм Потър)

Обоснована прогноза: Брайтън - Ман Сити 1:3

  Сподели
656