Челси ще вземе ФА Къп на финала с Лестър


И. Ангелов

Челси ще вземе ФА Къп на финала с Лестър

Челси - Лестър Сити
Стадион: Уембли
Дата: 15.05.2021 г.
Час: 19:15 ч.

Последния месец от сезона може да се окаже невероятен за Челси, който държи място в топ 4 на Висшата лига, а може още да спечели ФА Къп и Шампионска лига след финалите, в които ще участва. Томас Тухел има само 3 загуби в своите 26 мача начело на "сините" до тук, като изненадващо последната бе през седмицата от Арсенал.

Лестър Сити понижи формата напоследък, но след като победата липсваше в два мача, тимът постигна исторически успех с първа победа от 1998-ма на "Олд Трафорд" последно, макар и срещу отслабен състав на Оле Гунар Солскяер. Брендан Роджърс няма добър рекорд срещу Челси, като отчете само 1 победа в последните 16 мача с този противник.

Откъм състави, отново положението е по-добро при Челси. Загубата от Арсенал пропуснаха Кристенсен и Рудигер, които ще се върнат в защитата, като на редица други позиции също видяхме ротация. Само Матео Ковачич и Кристиан Пулисич са поставени под въпрос.

Роджърс няма да разчита на контузените Джеймс Джъстин, Харви Барнс, Ченгиз Юндер и Уес Морган. Под въпрос е Джони Евънс, който пропусна срещата с Юнайтед, а Рикардо Перейра получи почивка и ще се върне, заедно с Джейми Мадисън.

Челси има 10 победи в последните 11 мача във ФА Къп. Лестър има 8 победи в последните в това състезание. "Сините" обаче не загубиха 9 от последните 10 мача и са фаворити за трофея.

Прогноза: Челси - Лестър Сити 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лестър Сити (Брендан Роджърс)
 
Шмайхел
   
Фофана
Еванс
Сьоюнджу
Кастан
Ндиди
Тилеманс
Перейра
Мадисън
Ихеаначо
Варди
Вернер
Хаверц
Маунт
Чилуел
Жоржиньо
Канте
Азпиликуета
Рудигер
Силва
Кристенсен
   
Менди
 
Челси (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Челси - Лестър Сити 2:1

  Сподели
375