Арсенал – УБА: Потърсете изненадата


Н. Гавазов

Арсенал – УБА: Потърсете изненадата

Арсенал – УБА

Стадион: "Емирейтс", Лондон

Дата: 09.05.2021 г.

Час: 21:00 ч.

Съдия: Питър Бънкс

Арсенал посреща УБА в мач от 35-я кръг на Висшата лига на Англия. Ако погледнем последните събития около двата отбора и класирането на Висшата лига, то тази среща е от по-голямо значение за "дроздовете", отколкото за "артилеристите". Ще могат ли хората на Сам Алърдайс да надскочат себе си или днес официално ще оформят отпътуването си от елита?

Феновете на Арсенал трябваше да преглътнат поредния горчив хап тази седмица, след като любимият им отбор направи 0:0 с Виляреал и отпадна от полуфиналите на Лига Европа. Така угасна последната надежда за лондончани да участват в Шампионска лига през следващия сезон. Нещо повече, четири кръга преди края на сезона във Висшата лига Арсенал се намира на десето място в подреждането, на 8 точки от зоната на евротурнирите и с утопични шансове да бъде в Лига Европа през следващата кампания, което означава, че Арсенал за първи път от 25 години няма да бъде в Европа. През миналия уикенд "артилеристите" победиха Нюкасъл с 2:0, но какво от това, след като по-рано загубиха от Евертън и направиха равен с почти изпадналия Фулъм.

Уест Бром даде глътка надежда на феновете си с двете победи в началото на април. Особено шокиращ бе успехът на "дроздовете" с 5:2 над Челси, а и 3:0 над Саутхемптън също заслужава адмирации. След това обаче хората на Сам Алърдайс претърпяха поражение от Лестър, а от мачовете с Астън Вила и Уулвс успяха да вземат само две точки и това отново влоши положението на тима. Четири срещи преди края на сезона УБА има 26 точки и е предпоследен в таблицата за класиране, на 10 пункта от спасителния бряг. Т.е. ако днес "дроздовете" претърпят поражение, те официално ще отпътуват към Чемпиъншип.

Давид Луис, Джака и Мари са контузени за Арсенал, а за гостите няма да играят Бранислав Иванович и Митланд-Найлс, а участието на Снодграс е под въпрос.

УБА не е печелил гостуване на Арсенал от 2010 г. Последната среща  между двата тима тук завърши с победа 2:0 за Арсенал. По-рано през сезона "артилеристите" победиха съперника си с 4:0.

Горното показва, че фаворит в срещата са лондончани. И най-лесно е да заложим на тях. Но това е един от онези мачове,  които можем да поемем риска и да потърсим изненадата в евентуално равенство. Първо, за домакините остава само да доиграят сезона и второ, "артилеристите" определено ще са изморени от срещата с Виляреал в четвъртък, където хвърлиха много усилия.

Прогноза: Арсенал – УБА 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

УБА (Сам Алърдайс)
 
Джонстън
   
Фърлонг
Ая
Бртли
Таунзенд
Перейра
Галахър
Йокуши
Филипс
Робинсън
Диане
Обамеянг
Мартинели
Едегор
Сака
Парти
Елнени
Тиърни
Мегалянес
Холдинг
Чембърс
   
Лено
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - УБА 1:1

  Сподели
265