Арсенал и Евертън ще се самоубият


Н. Гавазов

Арсенал и Евертън ще се самоубият

Арсенал - Евертън

Стадион: "Емирейтс", Лондон

Дата: 23.04.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Джонатан Мос

Арсенал посреща Евертън в двубой от 33-я кръг на Висшата лига на Англия. Тази среща ще е своеобразен финал за място в топ 7 на турнира или поне за увеличаване на шансовете за попадане там.

Лондончани имат 46 точки, със седем по-малко от седмия Ливърпул и евентуална загуба ще изхвърли колектива на Микел Артета от борбата. Ако погледнем представянето на "артилеристите", те са без поражение в последните си четири срещи и с две победи в този период, но единият успех е срещу изпадналия Шефилд Юнайтед, а другият срещу Славия Прага. А в последния кръг Арсенал не успя да победи Фулъм...

Евертън има 49 точки, мач по-малко от седмия Ливърпул и два по-малко от осмия Тотнъм - и двата конкурента са на 4 пункта. Това означава, че "карамелите" с отлични шансове за попадане не само в топ 7, но и в челната шестица. Това, което е обезпокоително е формата на мърсисайдци. Последната победа за колектива на Карло Анчелоти бе срещу УБА на 4 март. След това Евертън регистрира 3 загуби и три равенства, включително не успя да победи Кристъл Палас и Брайтън.

Домакините са без контузените Давид Луис, Александър Лаказет и Кийрън Тиърни. Пиер-Емерик Обамеянг се възстанови от малария, но все още не е готов за срещата. Гостите са без Абдула Дукуре и Жан-Филип Гбамин, които са в лазарета.

- Арсенал е с 18 победи от последните 22 мача с Евертън

- Арсенал вкара два или повече гола в последните 14 срещи с Евертън

- На това място Арсенал е със седем поредни победи

- Отборът на домакините отбеляза 21 гола от тези седем срещи

Труден за прогнозиране мач, защото и двата тима са равностойни и изхода от сблъсъка вероятно ще се реши от някой дребен детайл. Много е вероятно да няма победител в двубоя, което ще бъде самоубийство и за Арсенал, и за Евертън. "Артилеристите" са лек фаворит, но "карамелите" са в състояние да затворят играта, а потенциалът на  хората на Арсенал е такъв, че едва ли ще успеят да преодолеят защитната бариера пред себе си.

Прогноза: Арсенал - Евертън 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Евертън (Карло Анчелоти)
 
Пикфорд
   
Холгейт
Кийн
Годфри
Колеман
Дейвис
Алан
Сигурдсон
Дине
Родригес
Ришарлисон
Никета
Мартинели
Роув
Сака
Себайос
Парти
Джака
Магаляес
Холдинг
Чембърс
   
Лено
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Евертън 0:0

  Сподели
486