Челси ще надвие Брайтън с увереност


И. Ангелов

Челси ще надвие Брайтън с увереност

Челси - Брайтън
Стадион: Стамфорд Бридж
Дата: 20.04.2021 г.
Час: 22:00 ч.

В събота Челси надигра Манчестър Сити с 1:0 в полуфиналите на ФА Къп и достигна финала на най-старото състезание във футбола. С придобитата увереност тимът бързо ще забрави за първата загуба при Томас Тухел, която дойде след изгонване на играч на "сините" и бе в последния кръг във Висшата лига срещу Уест Бромич Албиън.

Брайтън има само 1 загуба в последните 4 кръга, като постигна 2 победи в периода и осигури дистанция от 7 точки над опасната зона. Статистиката сочи, че "чайките" имат 19 спечелени от възможни 33 точки на гости в кампанията, което е добро постижение. Последните 3 визити на "Стамфорд Бридж" обаче бяха загубени.

Откъм състави, домакините се намират в по-добро състояние. Само Матео Ковачич и Андреас Кристенсен са под въпрос и ще преминат късни прегледи. 

Греъм Потър ще се надява поставените под въпрос Арън Конъли, Пърси Тау и Флорин Андоне да са на линия за Брайтън. Със сигурност контузените Соли Марч и Тарик Лампти пропускат. 

В последните 3 домакинства на Челси срещу Брайтън "сините" не допуснаха гол и спечелиха. Челси избегна загубата в 11 от последните 12 мача във Висшата лига и формата при Томас Тухел продължава да е прекрасна. В последните 3 домакинства с Брайтън, Челси и вкара поне по 2 гола, което се очаква и в този случай.

Прогноза: Челси - Брайтън 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Брайтън (Греъм Потър)
 
Санчез
   
Уайт
Дънк
Фелтман
Грос
Лалана
Бисума
Модер
Тросар
Мопе
Уелбек
Пулисич
Хаверц
Маунт
Алонсо
Канте
Жоржиньо
Одой
Рудигер
Зума
Азпиликуета
   
Менди
 
Челси (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Челси - Брайтън 2:0

  Сподели
258