Какво ще случи между Челси и Ливърпул, едва ли някой знае отговора?


П. Пенков

Какво ще случи между Челси и Ливърпул, едва ли някой знае отговора?

Челси - Ливърпул
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 06.02.2011
Час: 18:00
Съдия: Андре Маринър

В дерби сблъсъка от 26-я кръг от английската Висша лига, недоволния Челси приема освежения Ливърпул. Домакините от "Стамфорд Бридж" заемат четвъртата позиция във временното класиране, но според мениджъра Карло Анчелоти сините могат да се преборят и да достигнат лидерската позиция. Именно това вдъхна увереност на един англичанин с руски произоход, който финасира най-големия трансфер на острова, при който испанския нападател на Ливърпул Фернандо Торес премина в отбора на Челси за рекордната сума от 50 милиона паунда. Въпреки, че Торес не взе участие в двубоя срещу Съндърланд, лондончани постигнаха победа с 4:2 при гостуването си на Стейдиъм ъф Лайт. Това беше повод на собственика на сините Роман Абрамович да отпразнува победа на вечеря с новото си попълнение.

Мениджърът на Челси Карло Анчелоти разкри, че в петък е взел решението Фернандо Торес да направи дебюта си със синята фланелка точно срещу бившия си клуб. Анчелоти добави, че другото ново попълнение на тима бранителя Давид Луиш вероятно ще започне мача с Ливърпул от резервната скамейка, докато сътборниците мъу Алекс, Юри Жирков и Йоси Бенаюн остават аут, поради контузии.

Съперникът им Ливърпул продължава с доброто си представяне, като е в серия от 3 последователни победи във Висшата лига. Така мърисайдци успяха да се изкачат на седмата позиция във временното класиране с актив от 35 точки, като при евентуален успех над Челси ще заемат шестата позиция, която в момента принадлежи на Съндърланд. В последните три кръга Ливърпул спечели цели 9 точки. В края на месец януари състава на Кени Далглиш победи Уулвърхемптън с 1:0, след което последва успех у дома срещу Фулъм отново с минималното 1:0. В междинния 25-ти кръг от първенството Ливърпул победи Стоук Сити с 2:0 на стадион "Анфийлд", като второто попадение за червените беше дело на новото попълнение на тима - Луис Суарес, което примена от Аякс за сумата от 26 милиона паунда.

Така след доброто си представяне срещу Стоук, Суарес ще се бори за титулярно място срещу Челси. Халфът на Ливърпул Кристиан Поулсен страда от болки в гърба, получени по време на тренировките през тази седмица, но би трябвало да се възстанови за гостуването на "Стамфорд Бридж". Бранителят Джейми Карагър се завърна в състава за мача със Стоук, след близо 2-месечно отсъствие, поради контузия в рамото, но не успя да вземе участие на терена. Бившият играч на Челси Джо Коул страда от травма в коляното и е под съмнение за двубоя, докато Джей Спийринг е аут със счупен крак.

И двата тима успяха да привлекат класни попълнения в състава по време на зимния трансферен прозорец, като всеки от двата отбора преследва различни цели. Лондончани се борят да настигнат лидера във временното класиране Манчестър Юнайтед, който претърпя първата си загуба през сезона, като загуби с 2:1 от Уулвърхемптън, а Ливърпул се бори за принадлежащото си място в петицата на елита.

Прогноза: Челси - Ливърпул над 3,5 гола

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

09 януари Челси - Ипсуич 7:0 (ФА Къп)
15 януари Челси - Блекбърн 2:0 (Висша лига)
24 януари Болтън - Челси 0:4 (Висша лига)
29 януари Евъртън - Челси 1:1 (ФА Къп)
01 февруари Съндърланд - Челси 2:4 (Висша лига)

Ливърпул:

12 януари Блекпул - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
16 януари Ливърпул - Евъртън 2:2 (Висша лига)
22 януари Уулвърхемптън - Ливърпул 0:3 (Висша лига)
26 януари Ливърпул - Фулъм 1:0 (Висша лига)
02 февруари Ливърпул - Стоук Сити 2:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Челси - Ливърпул

149 мача
51 победи за Челси
34 равенства
64 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 224:206 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Челси - 1.61
Равен - 4.00
Ливърпул - 5.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
165