Ман Сити ще играе финал през Челси във ФА Къп


И. Ангелов

Ман Сити ще играе финал през Челси във ФА Къп

Челси - Манчестър Сити
Стадион: Уембли
Дата: 17.04.2021 г.
Час: 19:30 ч.

През седмицата и Челси, и Манчестър Сити се класираха за полуфиналите на Шампионска лига след като отстраниха Порто и Борусия Дортмунд, съответно. Докато тимът на Томас Тухел обаче загуби, но прогресира след общ резултат 2:1, то "Гражданите" спечелиха и втората си среща и то след обрат над германския съперник. 

Томас Тухел и Пеп Гуардиола са се срещали 5 пъти до момента в треньорските си кариери, като Тухел загуби 4 от сблъсъците. 3 от 5-те срещи бяха когато Тухел водеше Борусия Дортмунд, а Гуардиола - Байерн Мюнхен, и още 2 бяха когато германецът водеше Майнц. Сега обаче може да се твърди, че Челси е ниво над последните два състава на Тухел.

В двата отбора няма особено много проблеми. Челси ще играе без контузения Матео Ковачич, но всички останали са на разположение. Предстои да видим дали Кепа Арисабалага ще се върне на врата, тъй като до момента той бе използван във ФА Къп от мениджъра, докато Менди варди в останалите турнири.

Пеп Гуардиола има цял здрав състав, като само Серхио Агуеро е поставен под въпрос. Нападателят се свързва и с летен трансфер именно в Челси. През седмицата Рахим Стърлинг и Габриел Жезус почиваха и Гуардиола игра без нападатели в Шампионска лига, и те могат да се върнат свежи в игра. Сити също използва Зак Стефен на врата в това състезание, и предстои да видим дали Едерсон ще заеме мястото в по-важните срещи.

Манчестър Сити има 14 победи в последните 15 мача във ФА Къп. Челси има 9 победи в последните 10 в най-старото състезание. В последните 4 поред Сити вкарваше поне по 2 гола на всеки съперник. Тук обаче "Гражданите" срещат една от най-добрите защити след идването на Тухел. Напоследък обаче и след скорошната контузия на Тиаго Силва, защитата на "сините" започна да допуска голове, като отбор като Уест Бром вкара 5 в мрежата на Менди, което поставя Сити като фаворит за прогрес към финала на ФА Къп.

Прогноза: Челси - Манчестър Сити 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ман Сити (Пеп Гуардиола)
 
Едерсон
   
Стоунс
Диаш
Уокър
Кансело
Брюйне
Родри
Гюндоган
Фоден
Жезус
Стърлинг
Маунт
Хаверц
Пулисич
Алонсо
Жоржиньо
Канте
Джеймс
Рудигер
Силва
Азпиликуета
   
Менди
 
Челси (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Челси - Ман Сити 1:2

  Сподели
464