Ливърпул ще запише комфортна победа срещу Астън Вила


Н. Гавазов

Ливърпул ще запише комфортна победа срещу Астън Вила

ЛивърпулАстън Вила

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 10.04.2021 г.

Час: 17:00 ч.

Съдия: Пол Тиърни

Ливърпул посреща Астън Вила в мач от 31-я кръг на Висшата лига на Англия. През есента бирмингамци хвърлиха бомбата, побеждавайки шампиона със 7:2, което няма обяснение и до сега. Този злополучен за "червените" мач вече е история. Въпросът е, дали хората на Юрген Клоп ще се постараят да отмъстят за унизителната загуба или ще проведат двубоя в икономичен режим, пестейки сили за Реал Мадрид?

Ливърпул влиза в двубоя с "уникална" серия от шест домакински поражения.  При това някои от загубите бяха срещу отбори като Бърнли, Брайтън и Фулъм. Очевидно е, че проблемът е и психологически, след като преди това шампионите нямаха поражение в 65 поредни двубоя. Лошите резултати тотално провалиха плановете на мърсисайдци за защита на титлата, но сезонът може отчасти да бъде спасен, ако тимът успее да попадне в топ 4. Надежда за това са двете победи на гости на Уулвърхемптън и Арсенал, които доближиха Ливърпул на 3 точки от четвъртия Уест Хем – само преди месец тази дистанция изглеждаше колосална. Колективът на Клоп продължава участието си и в Шампионска лига, където обаче претърпя загуба с 3:1 при гостуването си на Реал Мадрид в четвъртфиналите на турнира. Остава загадка какво ще се случи в реванша, на празния "Анфийлд", но така или иначе изходът от този сблъсък остава отворен.

Астън Вила влиза в мача като 9-та в таблицата за класиране, на 5 точки от шестата позиция и мениджърът на шампионите определи виланите като конкурент за място в евротурнирите. Трудно бихме се съгласили с това мнение по отношение на отбор, който през миналия месец претърпя поражение от аутсайдера Шефилд Юнайтед и не успя да победи Нюкасъл. Също така не е добра формата на бирмингамци – де победи в 8 мача. Интересен факт е, че колективът на Дийн Смит със 7 победи от 15 гостувания по-добре се представя навън, отколкото у дома.

Матип, Ван Дайк, Гомес и Хендерсън са контузени за домакините. Гостите са без Грилиш, който ще се завърне през май.

Домашната форма на Ливърпул е много лоша, но за всички е ясно, че "червените" ще сложат край на това бедствие. Какво по-хубаво това да се случи срещу Астън Вила, който унижи шампиона през есента? Да, мърсисайдци са изправени пред важен мач през следващата седмица, но манталитетът на Клоп и хората му е такъв, че това няма значение – целта е да се побеждава във всяка среща.

Очакваме, че Ливърпул ще доминира над съперника си, който е обезкървен от отсъствието на Грилиш и съветът ни е да заложим на домакински успех с марж от два гола. Всичко друго ще е голям изненада.

Прогноза: Ливърпул – Астън Вила 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Астън Вила (Дийн Смит)
 
Мартинес
   
Каш
Конса
Мингс
Таргет
Луис
Сансон
Траоре
Макгин
Трезеге
Уоткинс
Жота
Фирмино
Шакири
Джоунс
Милнър
Тиаго
Робертсън
Кабак
Дейвис
Александър-Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - Астън Вила 2:0

  Сподели
464