Ман Сити ще се наложи и над Лийдс


И. Ангелов

Ман Сити ще се наложи и над Лийдс

Манчестър Сити - Лийдс Юнайтед
Стадион: Етихад
Дата: 10.04.2021 г.
Час: 14:30 ч.

Манчестър Сити приближава третата си титла в последните 4 сезона, но основната задача пред тима ще остане гарантирането на прогрес над Борусия Дортмунд в Шампионска лига, където тимът спечели първия четвърт-финал. Този мач разделя двата кръга с германците, а в 2021-ва година във Висшата лига "гражданите" имат 16 победи от 17-те срещи, които изиграха.

Лийдс спечели двата последни кръга с по 2:1. През целия сезон тимът не успя да стигне до 3 поредни победи и изгледите за това сега не изглежда да са добри, дори срещу отслабена постройка на Гуардиола. Първата среща срещу Сити този сезон завърши при 1:1 у дома, но ще е изненада дори постигането на равенство в този момент.

В двата състава няма много проблеми. Сити е в перфектно здраве и ще използва свежи играчи тук преди срещата с Дортмунд, като може имена като Де Брюйне и Стърлинг да получат почивки.

Марсело Биелса принудително трябва да замени Джак Харисън, който не може да играе срещу собствения отбор. Само Адам Форшоу е с проблеми извън него. 

Манчестър Сити има 18 победи в последните 19 кръга, като само Манчестър Юнайтед се опълчи на Гуардиола. В 5 от последните 6 "гражданите" вкараха и поне по 2 гола, което ги поставя като голям фаворит.

Прогноза: Манчестър Сити - Лийдс Юнайтед 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лийдс (Марсело Биелса)
 
Меслие
   
Йоренте
Купър
Ейлинг
Алиоски
Филипс
Далас
Коста
Робертс
Рафиня
Бамфорд
Жезус
Агуеро
Марез
Гюндоган
Фернандиньо
Силва
Менди
Уокър
Лапорте
Диаш
   
Едерсон
 
Ман Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Ман Сити - Лийдс 2:1

  Сподели
414