Арсенал – Ливърпул: Гостите ще вземат мача


Н. Гавазов

Арсенал – Ливърпул: Гостите ще вземат мача

Арсенал - Ливърпул

Стадион: "Емирейтс", Лондон

Дата: 03.04.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Мартин Аткинсън

Арсенал и Ливърпул ще затворят съботната програма на 30-я кръг на Висшата лига на Англия. Двубоят е един от онези сблъсъци, които винаги съдържат в себе си особен вид емоции и интрига и които правят толкова атрактивна английската елитна дивизия. Много рядко се е случвало срещите между двата флагмана да преминат без заряд, "миролюбиво", а сега, с оглед на целите и състоянието на двата колектива, очакванията са за поредния горещ сблъсък.

Арсенал влиза в двубоя като девети  в таблицата за класиране, с илюзорни шансове за място в топ 6 и всичко води натам, че лондончани ще разчитат на Лига Европа в борбата си за място на европейската сцена през следващия сезон. Хората на Микел Артета имаха един ужасен период от средата на октомври до средата на декември, на който ще платят много тежък данък. Факт е и обаче подобряването на играта на "артилеристите" след този сегмент от кампанията. Специално за днешния мач Арсенал влиза със серия от четири двубоя без загуба, с две победи над историческия съперник Тотнъм и над Лестър, който се бори за второто място в лигата. Двете равенства с Бърнли и Уест Хем в известна степен помрачиха положителните впечатления, но от друга страна срещата с "чуковете" има своя позитив, защото хората на Артета показаха характер, връщайки се в играта след три гола дефицит – нещо, което отдавна не се бе случвало на тима от "Емирейтс".

За Ливърпул много се изписа досега. Шампионите бяха на върха през декември и по всичко изглеждаше, че ще защитят титлата. Мърсисайдци обаче се сринаха от началото на годината, последваха поражения както от конкурентите, така и шокиращи загуби от аутсайдери, знаменитото атакуващо трио спря да вкарва, а тимът постави няколко антирекорда, включително и шест поредни домакински загуби, "спечелвайки" си статут на най-слабия действащ шампион на Англия. Конкретно за днешния мач хората на Клоп влизат с три загуби от последните си пет срещи и като седми в таблицата за класиране. Шансовете за попадане в топ 4 обаче не са загубени, защото четвъртото място е на пет точки, което означава, че всеки двубой за мърсисайдци до края на сезона ще е със статут на финал. Обнадеждаващото след всичко казано по-горе е, че "червените" се представят според очакванията в Шампионска лига. Ливърпул без проблеми се справи с РБ Лайпциг в осминафиналите и сега ще премери сили с Реал Мадрид по пътя към финала на турнира. Впрочем, първата среща с испанския гранд е другата седмица и тя ще покаже какви са амбициите и възможностите на Клоп и хората му по отношение на главния европейски клубен турнир.  

Давид Луис  контузен от домакините и ще пропусне срещата. Гостите са с традиционните си кадрови проблеми в защита – отсъстващи са Матип, Ван Дайк, Гомес и Хендерсън. Добрата новина е, че Фирмино се завърна, макар че е малко вероятно бразилецът да започне двубоя.

През миналия сезон Арсенал постигна успех с 2:1 тук, а като цяло мърсисайдци спечелиха само една шампионатна среща на гости на Арсенал от 2012 година. Това показва, че "Емирейтс" не е лесно място за Ливърпул и вероятно така ще бъде и сега. Освен това натискът върху шампиона ще е по-голям в сравнение с този на "артилеристите".  

Много е възможно двата отбора да не успеят да се победят, но в нашия случай ние ще подкрепим гостуващия отбор. Причините са няколко, но най-важната е завръщането на Диего Жота и това, че класата на хората на Клоп не е отишла в небитието – тя е там, а харизмата на германския специалист е достатъчна за да мобилизира футболистите си и те да завършат кампанията на положителна нота.

Прогноза: Арсенал – Ливърпул 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Александър-Арнолд
Филипс
Кабак
Робертсън
Тиаго
Фабиньо
Вайналдум
Салах
Жота
Мане
Лаказет
Обамеянг
Едегор
Сака
Джака
Партей
Тиърни
Мегалянес
Холдинг
Белерин
   
Лено
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Ливърпул 1:2

  Сподели
585