Челси ще премине Шефилд във ФА Къп


И. Ангелов

Челси ще премине Шефилд във ФА Къп

Челси - Шефилд Юнайтед
Стадион: Стамфорд Бридж
Дата: 21.03.2021 г.
Час: 15:30 ч.

Челси отстрани Атлетико Мадрид от Шампионска лига през седмицата след два добри мача с лидера в испанската Ла Лига. Томас Тухел все още не е вкусвал загуба откакто пое "сините" и за престоя му само 1 противников играч успя да вкара в мрежата на тима. 

Шефил Юнайтед направи тежкото решение да се раздели с дългогодишния мениджър Крис Уайлдър, който никога не бе губил с повече от 3 гола начело на отбора, и в първата среща без него Шефилд отнесе 5 във вратата си за 5:0 от Лестър Сити. Срещу Челси във форма не се очаква "остриетата" да направят чудо в момента. Освен това здравето в тима е влошено.

В лагера на Челси Тиаго Силва ще остане в лазарета до след почивката за национални срещи. Кристенсен е болен и вероятно ще пропусне, докато Тами Ейбрахам е под въпрос. 

При гостите Пол Хекингботъм стартира с голяма загуба и вероятно ще може само да надгради. Той не може да използва Етан Ампаду заради условията на наема му от Челси, а контузени са Джак Родуел, Джон Еган, Сандер Берге, Джак Робинсън и Джак О'Конъл. Фил Ягиелка вероятно няма да участва след като загуби брат си през седмицата в семейна трагедия.

Челси има 8 победи в последните 9 мача във ФА Къп. В 5 от последните 6 мача между тези отбори Челси вкара по най-малко 2 във вратата на Шефилд. 

Прогноза: Челси - Шефилд Юнайтед 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Шефилд (Пол Хекингботъм)
 
Рамсдейл
   
Башам
Брайън
Стивънс
Богъл
Лундстрам
Норууд
Осборн
Лоу
МакГолдрик
Брюстър
Маунт
Жиру
Пулисич
Чилуел
Ковачич
Жоржиньо
Одой
Рудигер
Зума
Азпиликуета
   
Кепа
 
Челси (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Челси - Шефилд 2:0

  Сподели
254