Ливърпул ще превземе "Молиню"


Н. Гавазов

Ливърпул ще превземе

Уулвърхемптън - Ливърпул

Стадион: "Молиню", Уулвърхемптън

Дата: 15.03.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Крейг Поусън

Уулвърхемптън ще посрещне Ливърпул в мач, с който ще бъде закрит 28-я кръг на Висшата лига на Англия. изключително интересен двубой с оглед на енигмите, които представляват и двата отбора. Вероятно това ще е последната възможност за мърсисайдци да запазят някакви шансове за място в топ 4. Уулвс пък ще се опита да даде битка на шампиона.

Характерният с пандемията сезон засегна и "вълците", които през есента имаха репутацията на тима с една от най-добрите отбранителни линии в Лигата, а сега по количество на допуснати голове отстъпват на много отбори, включително и на борещите се за своето оцеляване Брайтън и Фулъм. Началото на неуспехите на Уулвс започна в мача с Арсенал през първата част от сезона, който Раул Хименес получи тежка травма. След тази среща хората на Нуно Ешпирито изпаднаха в турболенция, а основната характеристика на тима стана непостоянството. "Вълците" постигнаха две поредни победи над Лийдс и Саутхемптън, а след това загубиха от Манчестър Сити, но и направиха равен с Нюкасъл и Астън Вила. Така Уулвс влиза в днешния мач като 13-ти в класирането, с актив от 35 точки.

Ливърпул напълно се срина в представянето си във Висшата лига и е най-слабият действащ шампион в историята на турнира след 28 кръга. Удържайки победа над аутсайдера Шефилд Юнайтед и прекъсвайки серията от четири поредни загуби, "червените" отново се завърнаха към лошите резултати, претърпявайки минимално поражение от Челси. Малко очакваха, че хората на Юрген Клоп ще се провалят и срещу друг лондонски отбор. Двубоят с борещия се за своето оцеляване тим на Фулъм показа основната слабост на мърсисайдци - невъзможността да бъдат реализирани положенията. Така Ливърпул претърпя шеста поредна домакинска загуба, а това изпрати тима на 8-мо място в таблицата за класиране, на 8 точки от четвъртия Челси. Единственият светъл лъч в този период е безапелационния успех над РБ Лайпциг в Шампионска лига. Любопитното е, че "червените" имат повече голове на "Пушкаш Арена", отколкото на собствения си стадион през тази година.

Хименес няма да играе за "вълците". Матип, Ван Дайк, Гомес и Хендерсън са отсъстващи за гостите.

Ливърпул разполага с по-качествен състав, въпреки лошите резултати в Лигата. Това ще е труден мач за хората на Клоп, които при загуба окончателно ще се простят с шансовете за място в топ 4. В същото време успехът над втория в Бундеслигата може да даде тласък в представянето на "червените", а и срещите с "биковете", както много пъти казахме, показват, че класата не си е отишла от Ливърпул.

В този смисъл няма как да не се доверим на гостите, още повече, че Салах и Мане бяха достатъчно остри срещу РБ Лайпциг.

Прогноза: Уулвърхемпън - Ливърпул 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп )
 
Алисон
   
Филипс
Кабак
Александър-Арнолд
Робертсън
Фабиньо
Вайналдум
Алкантара
Салах
Жота
Мане
Нету
Траоре
Хони
Моутиньо
Невеш
Дендокър
Семедо
Саис
Коади
Боли
   
Патрисио
 
Уулвърхемптън (Нуно Ешпирито)

Обоснована прогноза: Уулвърхемптън - Ливърпул 1:2

  Сподели
444