Арсенал – Тотнъм: Под 2.5 гола в мача


Н. Гавазов

Арсенал – Тотнъм: Под 2.5 гола в мача

Арсенал - Тотнъм

Стадион: "Емирейтс", Лондон

Дата: 14.03.2021 г.

Час: 18:30 ч.

Съдия: Майкъл Оливер

Арсенал ще бъде домакин на Тотнъм в централния мач от 28-я кръг на Висшата лига на Англия. Дербитата на Северен Лондон винаги са съдържали в себе си много страст и непримиримост, а въпреки отсъствието на фенове от стадионите, същото можем да очакваме и сега. Срещата е много важна за двата тима и по отношение на местата им в таблицата за класиране, а целите на "шпори" и "артилеристи"  минават през задължителна победа над противника.

Арсенал се намира на десета позиция в класирането и се опитва да попадне в зоната на евротурнирите, която е на 8 точки. Мястото, на което се намират "артилеристите" достатъчно красноречиво показва, че кампанията не е никак добра за колектива на Микел Артета. Вече в няколко анонса казахме, че отличителна черта на Арсенал през сегашния сезон е неговото непостоянство. Тимът редува добри с лоши периоди, което не е характерно за тим, имащ претенциите за един от грандовете на английския футбол. Условно можем да приемем, че в момента "артилеристите" се намират в подем. Отборът е без загуба в последните си четири срещи във всички турнири, спечелвайки три от тези двубоя, включително и този срещу Лестър. Освен това хората на Артета направиха важна крачка към четвъртфиналите на Лига Европа, побеждавайки Олимпиакос с 3:1 в средата на седмицата.

Тотнъм преживя турболентен едномесечен период от края на януари до края на февруари, когато записа само две победи срещу шест поражения в осем мача, като всичко това бе гарнирано с отпадане в Купата на Англия. "Шпорите" обаче сега се намират в подем, спечелвайки петте си последни срещи във всички турнири, като в този сегмент вкараха 14 гола и допуснаха само две попадения. В миналия кръг Тотнъм с лекота преодоля съпротивата на Кристъл Палас, а в средата на седмицата без проблеми се справи и с Динамо Загреб в Лига Европа. Така "шпорите" влизат в утрешната среща като седми в таблицата, на 6 пункта от топ 4 и е повече от ясно, че хората на Жозе Моуриньо ще търсят задължителните три точки, които да им помогнат в борбата за място в зоната на Шампионска лига.

И двата отбора нямат кадрови проблеми, което означава, че мениджърите ще свикат под знамената най-доброто, с което разполагат.

Очаква ни много интересен двубой, в който няма фаворит, независимо от местата в класирането. Впрочем, говорейки за непостоянния Арсенал, трябва да кажем, че Тотнъм, въпреки позицията си,  особено не впечатлява със своята игра. "Шпорите" имат няколко запомнящи се срещи, а в други ще се запомнят само резултатите, които, разбира се, помогнаха на тима да се намира високо в подреждането.

Предположенията са за предпазлива игра от страна на 22-та и отсъствие на авантюра в действията на играчите. В този смисъл едва ли ще видим много голове. Тук опцията "под 2.5 гола" е много разумна, а и коефициентът е приличен за този залог. Добър изглежда и вариантът за равенство на почивката. Комбинацията на тези два варианта пък гарантира добра печалба. Няма да даваме препоръки относно победителя, защото това е дерби и отборите изглеждат много равностойни. Почитателите на залозите обаче знаят, че това е истинско изкушение и едва ли ще пропуснат тази опция, а ние ще предложим соломоновското решение за равенство.

Прогноза: Арсенал – Тотнъм 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Тотнъм (Жозе Моуриньо)
 
Лорис
   
Орие
Санчес
Алдервейрелд
Регилон
Хойберг
Ндомбеле
Бейл
Моура
Сон
Кейн
Обамеянг
Вилиан
Едегор
Сака
Джака
Партей
Тиърни
Мегалянес
Луис
Белерин
   
Лено
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Тотнъм 1:1

  Сподели
334