Челси ще бие в Лийдс


И. Ангелов

Челси ще бие в Лийдс

Лийдс Юнайтед - Челси
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 13.03.2021 г.
Час: 14:30 ч.

Лийдс стартира добре срещу Уест Хем в понеделник, но в крайна сметка отстъпи с 2:0 от "чуковете" и това бе закономерно с оглед играта до края. С този резултат Лийдс отчете четвърта загуба в последните 5 кръга от първенството на 11-ата позиция.

Челси все още няма загуба при новия мениджър Томас Тухел във всички състезания, като той взе 8 победи и 3 срещи бяха равенства. Продължава да изумява статистиката, че само 1 противников играч вкара гол на "сините" в този период.

Откъм състави, при домакините Калвин Филипс се завърна в игра след дълго отсъствие в последния мач. Родриго, Берарди и Поведа бяха само резерви след травмите си. Под въпрос сега са Кох, Струих, Хернандез и Шакелтън. 

Челси е поставил само Тами Ейбрахам под въпрос и Томас Тухел ще има почти пълен състав за избора си. Германецът трябва да мисли за идната среща с Атлетико Мадрид в Европа след този мач, поради което се очакват някои промени за запазване на свежест. Тиаго Силва повече от месец отсъстваше, но се върна като резерва в последния кръг. 

Челси запази 7 сухи мрежи в последните 9 кръга във Висшата лига. "Сините" не загубиха нито един мач в този период, като исторически и последните 3 срещи с Лийдс бяха победи.

Прогноза: Лийдс - Челси 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Томас Тухел)
 
Менди
   
Азпиликуета
Кристенсен
Рудигер
Одой
Канте
Ковачич
Чилуел
Хаверц
Маунт
Вернер
Бамфорд
Харисън
Родриго
Рафиня
Далас
Филипс
Алиоски
Ейлинг
Купър
Лоренте
   
Меслие
 
Лийдс (Марсело Биелса)

Обоснована прогноза: Лийдс - Челси 0:2

  Сподели
256