Юнайтед ще опита да избегне преиграване със Саутхемптън


Т. Михайлов

Юнайтед ще опита да избегне преиграване със Саутхемптън

Саутхемптън - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Сейнт Мерис", Саутхемптън
Дата: 29.01.2011
Час: 19:15
Съдия: Мартин Аткинсън


Манчестър Юнайтед гостува на Саутхемптън в среща от 4-ия кръг на турнира за Купата на Англия. “Светците” имат славно минало и ще опитат да напомнят за него именно срещу най-успешния тим в най-старата футболна надпревара в света.

През 1976 Саутхемптън печели ФА Къп след гол на Боби Стоукс в 83-ата минута именно срещу Манчестър Юнайтед. От тогава е изтекло много време и за жалост последните години не бяха добри за “светците”, които изпаднаха до Лига 1. Засега сезонът върви добре за “червено белите”, които са 4-ти с шанс за промоция в Чемпиъншип. В псоледния кръг те загубиха като гост на Транмиър с 0:2.

Добрите дни за Манчестър Юнайтед са в настоящето като “червените дяволи” са лидер във Висшата лига, а във вторник направиха един от обратите запазена марка на тима на Сър Алекс Фъргюсън. Само за 15 минути Бербатов и компания наваксаха изосатване от 2 гола срещу Блекпул, за да вземат ценни три точки. Българският нападател никога не е печелил ФА Къп и вероятно желае трофея, но е много възможно Сър Алекс да му даде почивка.

Мениджърът на Саутхемптън Найджъл Аткинс има известни проблеми със състава като Диън Хамънд, Адам Лаяна и Дейвид Конъли са под въпрос. Взетият под наем от Лестър нападател Дани Н’Гусан ще може да вземе участие.

Гостите са без десния бек Рафаел, който е със сътресение от вторник. Едвин ван дер Сар и Патрис Евра получиха почивка за уикенда от Сър Алекс. Рио Фърдинанд и Майкъл Карик са под въпрос. Новият страж Андрес Линдегард може да изиграе първия си двубой за “червените дяволи”.

Последната Купа на Англия на Манчестър Юнайтед е от все по-отдалечаващата се 2004 година и Сър Алекс ще е амбициран да вкара трофея отново във витрината на 11-кратния победител. Мениджърът на Юнайтед същевременно ще опита да съхрани силите на основните си единици, което ще даде шанс на надъханите “светци” да зарадват “Сейнт Мери”. Със сигурност манчестърци, ще пробват да избегнат преиграването, но дали пък няма да се получи някоя изненада?

Последни 5 изиграни срещи:

Саутхемптън:

03 януари Дагенъм - Саутхемптън 1:3 (Лига 1)
08 януари Саутхемптън - Блекпул 2:0 (ФА Къп)
11 януари Олдъм - Саутхемптън 0:6 (Лига 1)
15 януари Саутхемптън - Нотс Каунти 0:0 (Лига 1)
22 януари Транмиър - Саутхемптън 2:0 (Лига 1)

Манчестър Юнайтед:

04 януари Манчестър Юнайтед - Стоук Сити 2:1 (Висша лига)
09 януари Манчестър Юнайтед - Ливърпул 1:0 (ФА Къп)
16 януари Тотнъм - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига)
22 януари Манчестър Юнайтед - Бирмингам 5:0 (Висша лига)
25 януари Блекпул - Манчестър Юнайтед 2:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Саутхемптън - Манчестър Юнайтед

72 мача
15 победи за Саутхемптън
16 равенства
41 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 136:81 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:

Саутхемптън - 8.00
Равен - 4.50
Манчестър Юнайтед - 1.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
173