Фулъм ще открадне точки от Ливърпул


Н. Гавазов

Фулъм ще открадне точки от Ливърпул

Ливърпул - Фулъм

Стадион: "Анфийлд", Лвиърпул

Дата: 07.03. 2021 г.

Час: 16:00

Съдия: Кевин Френд

Ливърпул посреща Фулъм в мач от 27-я кръг на Висшата лига на Англия в опит да се върне на победния път. Лондончани от своя страна са в яростна битка за своето оцеляване. Интересно ще бъде да видим до колко "котиджърсите" ще се противопоставят на "червеите", които през следващата седмица са изправени и пред тежък мач в Шампионска лига.

Юрген Клоп и хората му се намират в истински цайтнот. Побеждавайки аутсайдера Шефилд Юнайтед и прекъсвайки ужасяващата серия от четири поредни победи, действащият шампион отново се върна на пътя на неуспехите в дербито с Челси. "Сините" удържаха минимална, но заслужена победа благодарение на гола на Мейсън Маунт, а освен това създадоха допълнителни главоболия за треньорския щаб от "Анфийлд". Мърсисайдци бият всевъзможни антирекорди и сега заемат седма позиция в таблицата за класиране и рискуват не само да останат без Шампионска лига, но и без Лига Европа.

Фулъм зарадва своите фенове през февруари и даде добри надежди за оцеляването си. Хората на Скот Паркър започнаха миналия месец със загуба от Лестър, но след това записаха пет мача без загуба, с две победи в този период. Срещу Тотнъм в миналия кръг "котиджърсите" прекъснаха тази добра серия, губейки с 1:0, но ако трябва да сме честни, Фулъм даде битка на "шпорите" и не заслужаваше поражението. Така тимът от "Крейвън Котидж" събра 23 точки и се намира само на три точки от спасителния бряг.

Матио, Ван Дайк, Гомес и Хендерсън няма да играят за домакините, а Кабак и Филипс са под въпрос. Гостите са без Керни и Родак.

Според букмейкърите фаворит е Ливърпул, при това безапелационен - коефициентът за победа на домакините е 1.44, а за успех на гостите е 8.40. Няма и как да бъде иначе в среща между шампиона и новака. Но нека отново напомним за предстоящия двубой на мърсисайдци в Шампионска лига, за това, че "червените" вероятно ще излязат с 21-ви вариант на защитната си формация през този сезон, натрупаната умора в нападателите и решимостта на гостите да се бият на живот и смърт.

Прогноза: Ливърпул - Фулъм 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Фулъм (Скот Паркър)
 
Ареола
   
Айна
Андерсен
Адарабийо
Робинсън
Рийд
Лофтус-Шийк
Замбо-Ангис
Рийд
Лукман
Майя
Жота
Ориги
Салах
Окслейд-Чембърлейн
Джоунс
Тиаго
Робертсън
Фабиньо
Филипс
Александър - Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Фулъм 1:1

  Сподели
365