Арсенал ще си отмъсти за загубата през декември


Н. Гавазов

Арсенал ще си отмъсти за загубата през декември

Бърнли – Арсенал

Стадион: "Търф Муур“, Бърнли

Дата: 06.03.2021 г.

Час: 14:30

Съдия: Андре Маринър

Бърнли ще бъде домакин на Арсенал в мач от 27-я кръг на Висшата лига на Англия. Очертава се изключително интересен двубой с оглед на това, че само преди да месеца лондончани загубиха от този съперник у дома. Ще видим ли реванш от страна на хората на Микел Артета или "артилеристите" отново ще преклонят глава пред аутсайдера?

Бърнли отлично се представи в края на януари, записвайки три поредни победи, включително на гости на шампиона, но след това колективът на Шон Дайк проведе девет срещи, в които допусна 4 загуби и успя да победи само един път. Проблемът е не толкова, че Бърнли е без успех в последните си четири мача, а в това, че играчите от атакуващата линия трудно се справят в половината на съперника, не създават шансове и сякаш е пресъхнал изворът от идеи в нападение. Заради това тимът не успя да се справи с аутсайдерите Фулъм и УБА, а недобрите резултати смъкнаха Бърнли на 15-та позиция, на 6 точки от опасната зона.

Няколко пъти вече казахме, че Арсенал е един от непостоянните отбори през този сезон. Класата на играчите е вън от съмнение, но е очевидно, че Микел Артета изпитва трудности при сглобяването на отделните индивидуалности. В началото на февруари Арсенал претърпя две изненадващи поражения от Уулвс и Астън Вила, последва чудесна победа над бойкия и дързък Лийдс, след което дойде срещата с Манчестър Сити, която лондончани загубиха, но играха достойно. В миналия кръг "артилеристите" проведоха блестящ мач на гости на Лестър, който заслужено спечелиха с 3:1. Това е сегашният Арсенал – истинска енигма и предизвикателство за почитателите на залозите. След 26 мача хората на Артета събраха 37 точки и се намират на 10-то място в таблицата за класиране на Висшата лига, с минимални шансове да попаднат в евротурнирите, ако разбира се, не спечелят тазгодишното издание на Лига Европа.

Ашли Барнс от домакините е контузен, а гостите са без Роув.

Както казахме, очертава се интересен мач. Домакините имат самочувствието от успеха си на "Емирейтс" през декември, но в полза на гостите е тяхната класа и опитът, че този съперник не бива да бъде подценяван. Затова нашето предложение е за победа на Арсенал, при това с марж от поне два гола.

Прогноза: Бърнли – Арсенал 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Лено
   
Белерин
Холдинг
Мегалянес
Тиърни
Партей
Джака
Сака
Едегор
Вилиан
Обамеянг
Родригес
Ууд
Макнийл
Уестууд
Корк
Браунхил
Тейлър
Мий
Тарковски
Лоутън
   
Поуп
 
Бърнли (Шон Дайк)

Обоснована прогноза: Бърнли - Арсенал 0:2

  Сподели
350