Ливърпул няма да победи Челси на Анфийлд


И. Ангелов

Ливърпул няма да победи Челси на Анфийлд

Ливърпул - Челси
Стадион: Анфийлд
Дата: 04.03.2021 г.
Час: 22:15 ч.

Само точка разделя тези два тима на шесто и пето място във Висшата лига, съответно. Това е среща с огромно значение за класирането в Топ 4 в края на сезона, а тази кампания се разви по не добър начин за тези два състава по много различни причини. 

Ливърпул загуби последните си 4 мача у дома и продължава да страда от многото контузени играчи в състава. 

Челси при Томас Тухел се подобри значително от периода при Франк Лампард, като все още няма загуба, но последно тимът не показа достатъчно срещу Манчестър Юнайтед за 0:0, и като цяло критиките към германския наставник са, че атакуващият потенциал на тима бе намален. За сметка на това пък Челси е допуснал най-малко голове от назначаването на Тухел сред всички в лигата.

Откъм състави, Ливърпул остави Алисон извън тима за последната среща след личната трагедия в семейството му. Неясно е дали вратарят ще се завърне тук, но освен него контузени са Ван Дайк, Жоел Матип, Джо Гомез, Джордан Хендерсън и Диого Жота, който е и болен въпреки скорошното си завръщане към тренировки. Под въпрос са още Милнър, Фабиньо и Келехер.

При Томас Тухел контузени няма, макар че под въпрос са Тиаго Силва и Калъм Хъдсън-Одой, който бе заменен на почивката с Юнайтед поради травма. 

Челси няма загуба в последните 7 кръга във Висшата лига. В 5 от тези срещи тимът не допусна гол. Ливърпул не се представя убедително в нападение напоследък, и се очаква гостите най-малко да си тръгнат с точката от "Анфийлд".

Прогноза: Ливърпул - Челси 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Томас Тухел)
 
Менди
   
Азпиликуета
Кристенсен
Рудигер
Джеймс
Канте
Ковачич
Алонсо
Маунт
Вернер
Хаверц
Мане
Фирмино
Салах
Джоунс
Вайналдум
Тиаго
Робертсън
Арнолд
Фабиньо
Кабак
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - Челси 0:0

  Сподели
389