Ливърпул – Евертън: Шампионите ще спечелят дербито


Н. Гавазов

Ливърпул – Евертън: Шампионите ще спечелят дербито

Ливърпул - Евертън

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 20.02.2021 г.

Час: 19:30 ч.

Съдия: Крис Каван

Ливърпул ще посрещне Евертън в мач от 25-я кръг на Висшата лига на Англия. И двата отбора са длъжници на феновете си що се отнася до резултатите в първенството, така че би трябвало да очакваме непримиримост и битка, в която без компромиси. Впрочем, такова бе и първото мърсисайдско дерби за сезона, което завърши при резултат 2:2. То обаче остави горчив вкус, защото в него бяха взети спорни решения, а травмата на Върджил Ван Дайк оказа огромно въздействие върху представянето на шампиона по-нататък.

Ливърпул влиза в мача с три поредни загуби в Премиършип, което се случва за първи път от 2014 година. В добавка, "червените" спечелиха само два двубоя от последните си десет. Това смъкна тима на шеста позиция в таблицата за класиране, на две точки от четвъртия Челси и на 16 пункта от лидера Манчестър Сити. В крайна сметка мениджърът на тима Юрген Клоп бе принуден да признае, че за хората му ще бъде невъзможно да защитят титлата, което предполага, че колективът от "Анфийлд" ще се бори за попадане в четворката. Добрата новина от тази седмица е победата над хита на Бундеслигта РБ Лайпциг в осминафиналите на Шампионска лига. Този мач показа, че класата на Ливърпул не се е загубила, че майсторството на отделните играчи е налице и това, че мърсисайдци са сред фаворитите за спечелване на турнира.

Евертън също е нестабилен откъм резултати. След победата над Лийдс, героичното равенство с Манчестър Юнайтед и отстраняването на Тотнъм в Купата на Англия, хората на Карло Анчелоти претърпяха две поредни загуби във Висшата лига. Да, едната загуба е от Манчестър Сити и тук няма в какво да обвиняваме "карамелите", но как да си обясним пропадането срещу аутсайдера Фулъм? Впрочем, фиаското срещу "котиджърсите" стана повторение на мача с Нюкасъл от 21-я кръг на турнира. След тези неблагополучия Евертън заема седма позиция в таблицата за класиране, на три точки от градския си съперник и на пункт пред Астън Вила и Тотнъм.

Матип, Ван Дайк, Жота, Гомес, Милнър и Фабиньо са в лазарета на домакините. Този мач идва много рано за Кейта. Гостите са без контузените Гмабин и Мина. Добрата новина е завръщането на Калвърт – Люин.

Според букмейкърите, фаворит в мача е колективът на Клоп – коефициентът за негов успех е около 1.5, докато победа на Еертън се оценява на около 7.0. Трябва да кажем, че напълно сме съгласни с мнението на букмейкърите. Очакванията към 238-то мърсисайдско дерби са, че то наистина ще е непримиримо, но това няма да е достатъчно за "карамелите" успешно да се противопоставят на градския си съперник. Ливърпул не само, че е амбициран да "накаже" Евертън, но шампионите придобиха увереност с успеха си над "биковете" в средата на седмицата, което ще намери своето естествено продължение и днес.

Прогноза: Ливърпул – Евертън 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Евертън (Карло Анчелоти)
 
Пикфорд
   
Холгейт
Годфри
Кийн
Дине
Дукуре
Дейвис
Хамес
Сигурдсон
Ришарлисон
Калвърт-Люин
Мане
Фирмино
Салах
Джоунс
Вайналдум
Тиаго
Робертсън
Хендерсън
Кабак
Александър-Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - Евертън 2:0

  Сподели
522