Юнайтед ще вземе трети успех като гост


Т. Михайлов

Юнайтед ще вземе трети успех като гост

Блекпул - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Блумфилд Роуд", Блекпул
Дата: 25.01.2011
Час: 21:30
Съдия: Питър Уолтън


Манчестър Юнайтед гостува на Блекпул в отложен мач от Висшата лига на Англия. Двата тима са се срещали много рядко и за последно през далечния сезон 1974/75 във втория тогава ешелон на английския футбол. Водените от Томи Дохърти “червените дяволи” печелят и двата мача – 4:0 на “Олд Трафорд” и 3:0 на “Блумфийлд Роуд”.

Блекпул прави приличен сезон като заема 12-то място във временното класиране, редувайки добри с лоши мачове. Интересно, че тимът е спечелил повече точки навън – 17, срещу 11 у дома. В последните си 5 мача момчетата на Иън Холауей имат само една победа и 4 загуби, но успехът им бе над Ливърпул. Около 12 точки са нужни на Блекпул, за да си гарантира на 100% оставането в елита, макар да е възможно да стигнат и още само 3 победи.

Цяло чудо ще е ако първата дойде срещу Манчестър Юнайтед, който остава непобеден и след изиграването на 24-ия кръг. “Червените дяволи” разбиха Бирмингам с 5:0 на “Олд Трафорд” в събота като Димитър Бербатов вкара нов хеттрик, показвайки за пореден път невероятната си класа. Гостуванията са големият проблем на 18-кратните шампиони, като в най-честия случай те взимат само точка навън. Арсенал обаче им диша във врата, а тима на Сър Алекс има доста по-тежка програма до края и трябва да намали грешките.

Феновете на “Блуймфийлд Роуд” се чудят дали Чарли Адам ще остане в тима, тъй като след мача със Съндърланд той аплодира дълго време публиката. Марлон Хеърууд е с разтежение, но игра малко срещу “черните котки”. Ричард Кингсън е под въпрос.

Сър Алекс ще може да разчита на Рафаел, чието наказание изтече. Бербатов и Рууни ще водят атаката. Контузени са Валенсия и Харгрийвс. Карик е под въпрос, след като напусна преждевременно терена срещу Бирмингам.

Сър Алекс не веднъж подчерта изключителната важност на двубоя. Трите точки ще донесат повече спокойствие на Юнайтед, който има гостувания на Челси, Арсенал и Ливърпул до края на сезона. Едва ли ще станем свидетели на подценяване точно в този мач и най-вероятно “червените дяволи” ще вземат третия си успех навън.

Последни 5 изиграни срещи:

Блекпул:

04 януари Блекпул - Бирмингам 1:2 (Висша лига)
08 януари Саутхемптън - Блекпул 2:0 (ФА Къп)
12 януари Блекпул - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
15 януари Уест Бромич - Блекпул 3:2 (Висша лига)
22 януари Блекпул - Съндърланд 1:2 (Висша лига)

Манчестър Юнайтед:

01 януари Уест Бромич - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
04 януари Манчестър Юнайтед - Стоук Сити 2:1 (Висша лига)
09 януари Манчестър Юнайтед - Ливърпул 1:0 (ФА Къп)
16 януари Тотнъм - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига)
22 януари Манчестър Юнайтед - Бирмингам 5:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Блекпул - Манчестър Юнайтед

48 мача
12 победи за Блекпул
13 равенства
23 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 91:60 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:

Блекпул - 8.00
Равен - 5.00
Манчестър Юнайтед - 1.36

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171