Лестър и Ливърпул няма да се победят


Н. Гавазов

Лестър и Ливърпул няма да се победят

Лестър - Ливърпул

Стадион: "Кинг Пауър", Лестър

Дата: 13.02.2021 г.

Час: 14:30 ч.

Съдия: Антъни Тейлър

Лестър и Ливърпул откриват програмата на 24 –я кръг на Висшата лига на Англия. И двата отбора са съседи в таблицата за класиране и в битка за място в топ 4. Шампионите не провеждат по най-добрия начин втората част на сезона, но срещата е чудесна възможност за колектива на Юрген Клоп да накара критиците да замълчат. За "лисиците" двубоят пък е начин да докажат, че са в състояние да се бият с големите и са част от Голямата шестица.

Колективът на Брендън Роджърс отлично започна годината, записвайки пет поредни победи във всички турнири, включително и успех над Челси, но в последния ден на миналия месец тимът претърпя изненадваща загуба от новака Лийдс. Отговорът на този провал дойде три дни по-късно, когато Лестър се наложи с 2:0 над Фулъм. В миналия кръг обаче "лсиците" отново загубиха точки, след като направиха 0:0 на гости на Уулвс. Така хората на Роджърс събраха 43 точки и заемат трета позиция в таблицата за класиране, на два пункта от втория Манчестър Юнайтед.

Сезонът не се развива добре за Ливърпул и в резултат на това все повече избледняват шансовете на "червените" да защитят титлата си. Мърсисайдци, които заемат четвърто място в класирането на Премиършип, са на 10 точки от лидера Манчестър Сити, като "гражданите" имат и мач в запас. Достатъчно е да сравним показателите на Ливърпул през тази година с миналогодишните стойности – точки, отбелязани голове, победи и голова разлика са на половина! "Червените" влизат в двубоя след две поредни домакински поражения от Брайтън и Манчестър Сити, които напълно заличиха добрите впечатления от представянето срещу Тотнъм и Уест Хем в края на миналия месец. Причините за тази метаморфоза на мърсисайдци с различни и те подробно са описани, но е факт, че провал утре окончателно ще погребе надеждите на Ливърпул за защита на титлата.

Прает, Кастан, Фофана, Морган и Джъстин са в лазарета на домакините и пропускат срещата. Гостите са без контузените Фабиньо, Матип, Кейта, Ван Дайк, Жота и Гомес. Кабак очаква своя дебют за мърсисайдци.

Ливърпул е в серия от три победи срещу Лестър

Ливърпул спечели 6 от предишните 7 мача с Лестър

В девет от последните 11 мача бяха отбелязани поне тир гола.

Статистиката показва, че сблъсъците между тези два тима са резултатни. Но дали това трябва да очакваме и сега? Няма ли да е прекалено голям страхът от загуба в срещата и това да повлияе на представянето на 22-та? Тези разсъждения са напълно логични, още повече, че откритата игра на "лисиците" в последните им сблъсъци с "червените" се трансформира в катастрофални резултати. За това нашите очаквания са, че домакините ще приемат играта и ще дебнат съперника за грешки. Напълно е възможно пък гостите да имат проблеми с преодоляването на чуждата отбрана  и всичко това предполага голяма вероятност мачът да завърши без победител.

Прогноза: Лестър – Ливърпул 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Александър-Арнолд
Кабак
Хендерсън
Робертсън
Тиаго
Вайналдум
Милнър
Салах
Фирмино
Мане
Варди
Барнс
Мадисън
Перейра
Ндиди
Тилеманс
Албрингтън
Фух
Суюнджу
Еванс
   
Шмайхел
 
Лестър (Брендън Роджърс)

Обоснована прогноза: Лестър - Ливърпул 1:1

  Сподели
337