Макар и трудно, Блекбърн ще спечели 3 точки срещу Бром


П. Пенков

Макар и трудно, Блекбърн ще спечели 3 точки срещу Бром

Блекбърн - Уест Бромич
Стадион: "Ииуд Парк", Блекбърн
Дата: 23.01.2011
Час: 18:00
Съдия: Марк Клатънбърг

От 18:00 часа българско време, в единствения двубой от неделния ден от 24-я кръг в английската Висша лига, Блекбърн Роувърс приема Уест Бромич Албиън на "Иууд Парк". Домакините заемат средната 12-та позиция във временното класиране с актив от 28 точки. Преди седмица, в изигралия се 23-ти кръг от първенството, Роувърс загубиха с 2:0 гостуването си на Челси, като това беше 11-та загуба за състава на Стив Кийн.

Новото попълнение на Блекбърн Джермейн Джоунс е готов да направи своя дебют. Роке Санта Крус също е готов да се появи в игра с фланелката на розите, след като през миналата седмица се завърна от Манчестър Сити, поради изтеглия му договор под наем с гражданите. Райън Нелсън и резервния страж Марк Брън са под съмнение за мача с Бром, поради леки травми, но добрата новина е, че Дейвид Дън е напълно възстановен. Стивън Нзонзи също може да се завърне след разтежение, докато Кейт Андрюс и Винс Грела са близо до навлизане във форма. Бранителят Фил Джоунс е единствения дългосрочен отсъстващ в състава на Блекбърн.

Съперниците им Уест Бромич Албиън са в близо до зоната на изпадащите, като в момента те са 15-ти във временното подреждане с 25 инкасирани точки, само на 3 точки разлика от Уигън, който се намира в зоната на изпадащите. В предишният кръг, състава на Роберто Ди Матео постигна труден успех у дома, който им даде сили да се измъкнат от опасната зона. Те спечелиха с 3:2 на собствения си "Дъ Хоутърнс", побеждавайки гостуващия Блекпул. За жалост на феновете на клуба, Уест Бром отпадната от борбата в турнира за ФА Къп, загубвайки с 1:0 от Рединг в третия кръг на надпреварата.

Добрата новина за феновете и за мениджъра е, че ключовия защитник Джонас Олсон се завръща от наказание. Шведът се завърнав в игра след близо 3-месечно отсъствие, поради тежка контузия в ахилеса, срещу Рединг от турнира ФА Къп, но беше изгонен след близо 15 минути игра. Олсон игра при затворени врата срещу Уолсон тази седмица, като заяви, че е готов да помогне на тима. Пабло Ибанез попада в списъка с контузени футболисти, поради разтежение. Греъм Доранс е под съмнение, след като изкълчи глезена си, докато Стивън Рейд ще поднови тренировки през следващата седмица.

Мисля, че домакините, макар и трудно, ще спечелят три точки срещу Уест Бромич и така ще се изкачат по-нагоре в класирането.

Прогноза: Блекбърн - Уест Бромич 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Блекбърн:

28 декември Уест Бромич - Блекбърн 1:3 (Висша лига)
01 януари Съндърланд - Блекбърн 3:0 (Висша лига)
05 януари Блекбърн - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
08 януари Блекбърн - Куинс Парк Рейнджърс 1:0 (ФА Къп)
15 януари Челси - Блекбърн 2:0 (Висша лига)

Уест Бромич:

28 декември Уест Бромич - Блекбърн 1:3 (Висша лига)
01 януари Уест Бромич - Манечестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
04 януари Фулъм - Уест Бромич 3:0 (Висша лига)
08 януари Рединг - Уест Бромич 1:0 (ФА Къп)
15 януари Уест Бромич - Блекпул 3:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Блекбърн - Уест Бромич

89 мача
38 победи за Блекбърн
21 равенства
30 победи за Уест Бромич
Голова Разлика: 158:137 за Блекбърн


Коефициенти от bet365:
Блекбърн - 2.20
Равен - 3.25
Уест Бромич - 3.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167