Ливърпул не може да спре Манчестър Сити


И. Ангелов

Ливърпул не може да спре Манчестър Сити

Ливърпул - Манчестър Сити
Стадион: Анфийлд
Дата: 07.02.2021 г.
Час: 18:30 ч.

Ливърпул може да изостане с 10 точки от върха ако загуби в неделя. Тимът на Юрген Клоп не навлиза в тази най-важна среща подобаващо, след като за първи път от 2012 година домакините загубиха 2 пъти поред на свой терен без да вкарат гол. Този негативен рекорд дойде след невероятните 68 срещи без поражение на "Анфийлд", от които вече няма помен. Ливърпул не е губил 3 домакинства поред без да вкара гол от 100 години.

Манчестър Сити е на линия да достави този негативен рекорд на своя домакин след като момчетата на Пеп Гуардиола набраха невероятна скорост, покачиха се на първото място във Висшата лига с мач по-малко, и са на поредица от 13 победи насред всички турнири. "Гражданите" нямат загуба в 20 мача и запазиха 16 сухи мрежи в тях.

Откъм състави, ситуацията при Клоп отново не е розова. Той обяви, че Диого Жота ще отсъства още няколко седмици, а заедно с него липсват ключовите защитници Ван Дайк, Жоел Матип и Джо Гомез. Фабиньо, Мане и Кейта са поставени под въпрос, докато вратарят Алисон е болен, но се предполага, че ще е на линия. Има шанс един от новите защитници, привлечени в последния момент на трансферния прозорец - Бен Дейвис или Озан Кабак, да дебютират.

При Сити аут остават Кевин Де Брюйне и Нейтън Аке. Серхио Агуеро вероятно ще пропусне отново по болест, въпреки възстановяването му от контакт с коронавирус. През последните седмици Гуардиола експериментира със защитна тройка, като Аймерик Лапорте започна да намира отново място в тима заедно със Стоунс и Диаш. Предстои да видим дали това ще продължи.

Манчестър Сити запази суха мрежа в 6 поредни кръга във Висшата лига, които и спечели. В последните 3 поредни гостувания тимът вкара поне по 2 гола, играейки без типичен нападател. Едерсон не е допускал гол на вратата си от 9-я кръг на първенството, когато Диаш му вкара автогол. Сити допускаше когато бразилецът отсъства.

Ливърпул има прекрасен рекорд от 17 мача срещу Ман Сити без загуба, като последно на "Анфийлд" загуби от този съперник през 2013-та. От тогава обаче може да се твърди, че по-добра възможност Сити да подобри тази статистика не е имало. Очаква се успех на гостите.

Прогноза: Ливърпул - Манчестър Сити 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ман Сити (Пеп Гуардиола)
 
Едерсон
   
Стоунс
Диаш
Лапорте
Уокър
Родри
Гюндоган
Кансело
Силва
Фоден
Стърлинг
Мане
Фирмино
Салах
Чембърлейн
Вайналдум
Тиаго
Робертсън
Арнолд
Фабиньо
Хендерсън
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - Ман Сити 0:3

  Сподели
597