Ливърпул ще се измъчи срещу Брайтън


Н. Гавазов

Ливърпул ще се измъчи срещу Брайтън

Ливърпул - Брайтън

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 02.02.2021 г.

Час: 22:15 ч.

Съдия: Кевин Френд

Ливърпул приема Брайтън в мач от 22-я кръг на Висшата лига на Англия и ще се опита да запише три поредни победи за първи път през този сезон. "Чайките" обаче се намират в отлична форма, спечелвайки три от последните си четири срещи във всички турнири, а със сигурност това е добавило увереност и самочувствие в играчите на Греъм Потър. Ще успеят ли шампионите да постигнат рутинен успех срещу аутсайдера или съперникът ще се окаже костелив орех? Интригата е налице и в никакъв случай не бива да се влияем от местата на отборите в таблицата за класиране. Само ще напомним, че последният мач между Ливърпул и Брайтън тук за малко не завърши наравно - в края на срещата домакините повече се бранеха, отколкото атакуваха. Но всичко ще стане ясно тази вечер.

Мърсисайдци сякаш започват да набират обичайната си форма. Хората на Юрген Клоп загубиха лидерството си след като попаднаха в серия от осем мача без победа, но докато анализаторите и експертите подготвят материалите си за кризата в лагера на шампиона, "червените" се наложиха над един от грандовете в лицето на Тотнъм с 3:1, а след три дни със същата лекота и резултат се справиха и с Уест Хем. Това към момента осигурява трета позиция на Ливърпул, а първото място не е толкова далече - само 4 точки. Другата добра новина от "Анфийлд" е привличането на двама защитника в последния ден за трансфери, което има за цел да запуши пробойните в отбранителната линия.

Брайтън по традиция е симпатичен отбор, изповядващ философията на атакуващия футбол, независимо от съперника. През този сезон обаче "чайките" имат една голяма слабост и тя е основната причина да се намират на 17-то място в таблицата за класиране - отборът с лекота създава положения, но трудно ги реализира. Иначе тимът влиза в днешния двубой със серия от три победи и равенство в последните си четири мача, като  две от тези победи са срещу Лийдс и Тотнъм. Тук е мястото да кажем, че "чайките" блестящо играха срещу "шпорите", надиграха съперника си и заслужиха трите точки.

Фабиньо, Матип, Ван Дайк, Жота и  Гомес са в лазарета на Ливърпул. Милнър и Кейта са под въпрос за срещата. Кабак и Бен Дейвис обаче очакват своя дебют. Гостите не могат да разчитат на контузените Искуердо, Алиреза, Андоне, Лампти и Уелбек. Велтман ще бъде подложен на фитнес - тест и тогава ще се прецени дали може да играе.

Букмейкърите определят Ливърпул като безапелационен фаворит и това се вижда от коефициентите - 1.42 за победа на домакините и 4.8 за успех на гостите. Но едно са цифрите, а съвсем друго е самата игра на терена. Нашите очаквания са, че "чайките" ще се противопоставят на шампиона и в никакъв случай няма да излязат като обречени. Греъм Потър е изградил боеспособен колектив, който знае как да играе срещу големите и ако "червените" подценят съперника си, ще станем свидетели на сензация.

Прогноза: Ливърпул - Брайтън 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Брайтън (Греъм Потър)
 
Санчес
   
Уайт
Дънк
Уебстър
Велтман
Грос
Бисума
Марш
Лалана
Тросард
Маупай
Фирмино
Салах
Джоунс
Окслейд-Чембърлейн
Вайналдум
Тиаго
Робертсън
Хендерсън
Филипс
Александър - Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Брайтън 1:0

  Сподели
232