Ливърпул ще открие кръга с победа на Молиню


П. Пенков

Ливърпул ще открие кръга с победа на Молиню

Уулвърхемптън - Ливърпул
Стадион: "Молиню", Уулвърхемптън
Дата: 22.01.2011
Час: 14:45
Съдия: Мартин Аткинсън

В събота от 14:45 часа българско време, Уулвърхемптън Уондърърс приема Ливърпул на стадион "Молиню", в двубой от 24-я кръг в английската Висша лига. Съставът на Мик Макарти се свлече в класирането, след като в предишния кръг загуби с 4:3 гостуването си на Манчестър Сити. Така вълците заеха предпоследната 19-та позиция във временното класиране, като досега тима е регистирал общо 6 победи, 3 равенства и 13 загуби. Добрата новина за отбора е, че те успяха да продължат участието си в борбата за спечелването на ФА Къп, след като в третия кръг на надпреварата победи у дома Донкастър с категоричното 5:0.

Новото попълнение на Уулвърхемптън Адам Хеймил е готов да направи своя дебют и то срещу бившия си клуб. Крилото, който подписа от Барнзли за сумата от 500 хиляди паунда, фигурира в състава на Макарти и вероятно ще вземе участие в мача. Лоша новина за мениджъра е, че той няма да може да разчита на Дейв Едуардс, който страда от вирус, и на Силван Ебанс-Блейк, който все още е аут поради контузия в прасеца. Джоиди Крадък и Карл Хенри ще започнат титуляри, след като играха в срещата с Донкастър от турнира ФА Къп.

Съперниците им Ливърпул запазиха 13-та си позиция в подреждането, след като в последната си изиграна среща завършиха наравно 2:2 срещу градския си съперник Евертън, в среща играла се на митичния "Анфийлд", което се оказа първия домакински двубой на Кени Далглиш на поста мениджър на клуба. Въпреки лошия резултат за феновете на мърсисайдци, Далглиш остана доволен от общото представяне на отбора, като заяви, че клуба е поел в правилната посока. През настоящата седмица Ливърпул се раздели с нападателя Райън Бабело, който се присъедини към Хофенхайм за сумата от 7 милиона евро, но според ръководството това е само крачка към привличането на голям играч в редиците на Ливърпул.

Халфът на червените Джо Коул отново ще може да вземе участие. Английският национал изигра 45 минути за резервния състав през седмица, начинание определено от Далглиш като полезно. Милан Йованович страдаше от вирусно заболяване през последните няколко дни, но може да фигурира в състава на шотландеца. Лоша новина е, че мърсисайдци няма да могат да разчитат на капита си Стивън Джерард, който ще трябва да изтърпи последния мач от наказанието му за 3 срещи. Ветеранът Джейми Карагър пък продължава да лекува контузията си в рамото си, като вероятно ще се завърне в игра в края на идния месец.

Смятам, че Ливърпул ще успее да си върне на Уулвс за загубата с 1:0 само преди месец и така ще се изкачи в класирането.

Прогноза: Уулвърхемптън - Ливърпул 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Уулвърхемптън:

01 януари Уест Хем - Уулвърхемптън 2:0 (Висша лига)
05 януари Уулвърхемптън - Челси 1:0 (Висша лига)
08 януари Донкастър - Уулвърхемптън 2:2 (ФА Къп)
15 януари Манчестър Сити - Уулвърхемптън 4:3 (Висша лига)
18 януари Уулвърхемптън - Донкастър 5:0 (ФА Къп)

Ливърпул:

01 януари Ливърпул - Болтън 2:1 (Висша лига)
05 януари Блекбърн - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
09 януари Манчестър Юнайтед - Ливърпул 1:0 (ФА Къп)
12 януари Блекпул - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
16 януари Ливърпул - Евъртън 2:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Уулвърхемптън - Ливърпул

91 мача
30 победи за Уулвърхемптън
17 равенства
44 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 138:107 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Уулвърхемптън - 3.25
Равен - 3.25
Ливърпул - 2.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155