Уест Хем – Ливърпул: Шампионът ще приземи „чуковете”


Н. Гавазов

Уест Хем – Ливърпул: Шампионът ще приземи „чуковете”

Уест Хем - Ливърпул

Стадион: "Олимпийски", Лондон

Дата: 31.01.2021 г.

Час: 18:30

Съдия: Джонатан Мос

Ливърпул ще гостува на Уест Хем в мач от 21-я кръг на Висшата лига на Англия. На практика срещата е със статут на дерби, защото сблъсъкът е между 5-я и 4-я в таблицата за класиране. Нещо повече, ако "чуковете" успеят да победят съперника си, те ще ги изпреварят в подреждането. Ще допуснат ли шампионите подобно нещо, което на практика ще ги отстрани от борбата за титлата или мърсисайдци ще демонстрират класа и ще добавят три точки в кошницата си? Това ще разберем тази вечер.

Колективът на Дейвид Мойс не случайно се намира на пета позиция в класирането на Висшата лига. Лондончани имаха лош период в средата на миналия месец, но след това се стабилизираха и в момента се намират в блестяща форма. Те са един от четирите отбора, който е без загуба в последните си пет срещи и единственият заедно с Манчестър Сити, който е в серия от четири поредни победи. В този период Уест Хем се наложи като гост на Евертън, освен това успя да преодолее съпротивата и на Бърнли, УБА, а в миналия кръг да спечели дербито с Кристъл Палас.

Ливърпул преживя кошмарен сегмент от сезона, който продължи цял месец – от Боксинг дей до средата на тази седмица. През този мрачен период шампионите останаха без победа в пет поредни мача, допуснаха две поражения и бяха отстранени от Купата на Англия. Мащабът на кризата се допълваше от факта, че "червените" вкараха само един гол в тези пет срещи. Точка на кошмара бе сложена по знаменателен начин – при гостуването на Тотнъм. Ливърпул абсолютно надигра съперника си и постигна категорична победа с 3:1. В интерес на истината трябва да кажем, че "шпорите" се провалиха в индивидуален план, играчите на Жозе Моуриньо сякаш бяха изплашени, а самият португалски специалист се провали тактически, след като не успя да се възползва от кадровите проблеми на съперника си. В момента шампионите са четвърти в таблицата за класиране, на седем точки от лидера Манчестър Сити и евентуален неуспех тази вечер ще бъде колосален удар по амбициите на тима да защити титлата си.

Масуаку от домакините е аут заради травма. Гостите са без контузените Кейта, Ван Дайк, Жота, Гомес и Матип. По последни данни Фабиньо ще играе, а това означава, че бразилецът заедно с Хендерсън ще оформи връзката в центъра на защитата.

Няма съмнение, че тази среща ще бъде "гореща", а Ливърпул е изправен пред поредно тежко гостуване, дори по-трудно от пътуването до Тотнъм. Опасността за гостите идва от няколко направления. Първо, техният съперник имаше повече време за почивка. Второ, две визити в рамките на толкова кратък период от време са удар върху тренировъчния процес на "червените" и тяхната концентрация. Трето, "чуковете", за разлика от "шпорите",  едва ли ще излязат самонадеяни срещу шампиона и вероятно ще се опитат да затворят подстъпите към наказателното си поле с повече футболисти в този участък на терена. Четвърто, дали хората на Юрген Клоп не "прегоряха" емоционално в мача с Тотнъм, срещу който показаха най-добрия си футбол за последния месец?

Отговор на всички тези аргументи е класата на мърсисайдци. Тя е вън от съмнение и достатъчен фактор, който би осигурил победата на гостите в този мач. Последният сблъсък между тези два отбора тук се случи точно преди година и Ливърпул спокойно спечели с 2:0. Няма как да не поставим шампиона в статут на фаворит и да потърсим победителя в срещата именно в тази посока. С едно уточнение – вероятно този път домакините ще успеят да вкарат един гол, който обаче ще е недостатъчен за положителен резултат.

Прогноза: Уест Хем – Ливърпул 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Александър-Арнолд
Хендерсън
Фабиньо
Робертсън
Тиаго
Вайналдум
Джоунс
Салах
Фирмино
Мане
Антонио
Форналс
Бенхрама
Боуен
Сучек
Рийс
Кресуел
Огбоня
Доусън
Куфал
   
Фабиански
 
Уест Хем (Дейвид Мойс)

Обоснована прогноза: Уест Хем - Ливърпул 1:2

  Сподели
510