Тотнъм – Ливърпул: И двата отбора ще вкарат


Н. Гавазов

Тотнъм – Ливърпул: И двата отбора ще вкарат

Тотнъм - Ливърпул
Стадион: "Тотнъм", Лондон
Дата: 28.01.2021 г.
Час: 22:00 ч.
Съдия: Мартин Аткинсън

Тотнъм ще посрещне Ливърпул в централния мач на 20-я кръг на Висшата лига. С право можем да определим срещата като дерби и един от най-любопитните сблъсъци през този месец в Премиършип. Това ще е двубой между специалисти като Юрген Клоп и Жозе Моуриньо, нападателите Мохамед Салах и Хари Кейн, шампионът срещу тим, който по-рано през сезона оглавяваше таблицата за класиране и продължава да има своите амбиции.

"Шпорите" влизат в двубоя със серия от осем мача без загуба във всички турнири. Последният двубой на лондончани във Висшата лига бе гостуване на Шефилд Юнайтед преди десет дни. Тогава Тотнъм постигна победа с 3:1, а седмица по-късно хората на Моуриньо се наложиха с 4:1 над Уикъмб в Купата на Англия. В момента "шпорите" са шести в таблицата за класиране, на точка след Ливърпул и с мач в ръкава си.

Мърсисайдци преживяват криза. Колективът на Клоп се намира в серия без победи, която обхваща пет срещи. Освен това Ливърпул е с две поредни загуби, едната от тях е от Манчестър Юнайтед в Купата на Англия. В този двубой "червените" допуснаха три гола, но не по-малко тревожното е, че шампионите нямат отбелязан гол във Висшата лига в четирите си последни мача в турнира, което се случва за първи път от 2000 година. В момента Ливърпул се намира на пето място в таблицата за класиране, на 7 точки от лидера Манчестър Сити.

Тотнъм влиза в срещата със сериозни кадрови проблеми. Джовани Ло Селсьо е контузен, а тази вечер стана известно, че Серхио Регилон е с травма, която го остава извън терена до средата на февруари. В същото време под въпрос е Бен Дейвис и не е ясно какво решение ще вземе треньорският щаб на лондончани по отношение на левия край на отбраната. Дохърти и Деле Али също са под въпрос.

Ливърпул също се намира в тежка ситуация по отношение на пейката. Наби Кейта, Ван Дайк, Диого Жота и Джо Гомес са в лазарета. Това означава, че Фабиньо ще бъде в центъра на отбраната. Последните информации са, че Джордан Хендерсън ще започне като титуляр.

Интересни факти:

-         "Червените" спечелиха последните си шест мача с Тотнъм във всички турнири.

-         "Червените" спечелиха последните си пет мача с Тотнъм във Висшата лига (четири с 2:1 и един с 1:0).

-         Тотнъм спечели само два от последните 20 сблъсъка от 2012 г.

-         Само един от последните десет мача завърши наравно.

-         Хари Кейн може да вкара в четвърти пореден мач от Висшата лига за първи път от януари 2019 г.

-         Само Манчестър Сити е откривал резултата по-често от Тотнъм през този сезон.

-         Лондончани нямат загуба в 12 мача, когато първи са вкарвали (7 победи и 5 загуби).

Интересен двубой както за почитателите на футбола, така и за любителите на залозите, които имат много възможности за комбинации. Формата на Ливърпул е много лоша, но Клоп призова за преобръщане на тенденцията и очакванията са, че германецът ще успее да мобилизира хората си. Няма съмнение обаче, че Жозе детайлно е проучил съперника, открил е слабите му места и ще се опита да се възползва от това. Като цяло е много трудно да предвидим какъв резултат ще се получи, за това нашето предложение е да заложим на по-сигурното, а именно, че и двата отбора ще вкарат.

Прогноза: Тотнъм – Ливърпул 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Александър-Арнолд
Матип
Фабиньо
Робертсън
Хендерсън
Тиаго
Вайналдум
Салах
Фирмино
Мане
Кейн
Сон
Ндомбеле
Бергвайн
Уинкс
Хойберг
Дейвис
Диер
Родон
Орие
   
Лорис
 
Тотнъм (Жозе Моуриньо)

Обоснована прогноза: Тотнъм - Ливърпул 2:1

  Сподели
580