Арсенал ще вземе реванш за Купата


Н. Гавазов

Арсенал ще вземе реванш за Купата

Саутхемптън - Арсенал

Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън

Дата: 26.01.2021 г.

Час: 22:15 ч.

Съдия: Кевиб Френд

Арсенал ще се отправи на гости на Саутхемптън в мач от 20-я кръг на Висшата лига на Англия. Това ще бъде опит от страна на "артилеристите" да вземат реванш за отпадането си от Купата на Англия. А за амбициите на лондончани е показателен фактът, че те излязоха с отслабен състав в мача за Купата, очевидно давайки приоритет на двубоя от Висшата лига. Ще се получат ли плановете на Микел Артета или сметките на испанеца ще излязат криви? Това ще разберем тази вечер, но определено срещата обещава да бъде интригуваща - както за почитателите на английския футбол, така и за любителите на залозите.

До неотдавна Саутхемптън се намираше в зоната на евротурнирите, но сериозната конкуренция и загубата на точки върна "светците" на обичайното им място в средата на таблицата. Хората на Ралф Хазенхютъл записаха две равенства в края на миналата година, но тимът изненадващо победи Ливърпул в първия си мач от 2021 г. Този успех обаче не намери продължение, защото само след няколко дни Саутхемптън загуби с 2:0 от Лестър. Така южняците останаха с 29 точки и заемат 10-та позиция в таблицата за класиране.

Арсенал и Артета бяха най-критикуваните обекти през първата част на сезона във Висшата лига. Поредицата лоши резултати изпратиха тима в близост до зоната на изпадащите и затъмниха спечелването на Купата и Суперкупата на Англия. В последно време обаче от "Емирейтс" пристигат положителни новини. Лондончани записаха четири победи в последните си пет двубоя, включително успех над Челси, а с отварянето на трансферния прозорец Арсенал започна да се избавя от баласта в лицето на Йозил и Сократис, а както стана известно днес, клубът преговаря за разтрогване на договора с Мустафи. В миналия кръг хората на Артета постигнаха категорична победа с 3:0 над Нюкасъл, показвайки отличен футбол през второто полувреме. Така Арсенал събра 27 точки и заема 11-та позиция в таблицата за класиране.

Домакините са без контузените Вестергаард, Обафеми, Дженепо, Редмънд, Смолбън, Тела, а Бертранд е наказан. Мари от гостите няма да играе.

Както казахме, очертава се много интересен и равностоен мач, който може да завърши при всякакъв резултат, а това се вижда от коефициентите на букмейкърите - 2.30 за успех на Арсенал, срещу 3.00 за победа на Саутхемптън. Нашият съвет е да се доверим на гостите, които показват добър футбол през последния месец, а освен това Лаказет и Обамеянг започнаха да набират форма, а това означава лоши новини за съперниците.

Прогноза: Саутхемптън - Арсенал 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Лено
   
Белерин
Холдинг
Луис
Тиърни
Парти
Джака
Сака
Роув
Обамеянг
Лаказет
Ингс
Адамс
Уолкът
Армстронг
Уорд-Прайс
Диало
Валери
Стивънс
Беднарек
Уокър-Питърс
   
Макарти
 
Саутхемптън (Ралф Хазенхютъл)

Обоснована прогноза: Саутхемптън - Арсенал 1:2

  Сподели
230