Лийдс и Арсенал ще решат спора след дузпи


Т. Михайлов

Лийдс и Арсенал ще решат спора след дузпи

Лийдс - Арсенал
Стадион: "Еланд Роуд", Лийдс
Дата: 19.01.2011
Час: 21:45
Съдия: Майк Дийн

Лийдс и Арсенал излизат един срещу друг на “Елън Роуд” в най-интересното преиграване от 3-ия кръг на Купата на Англия. “Топчиите” се спасиха от шокиращо отпадане на “Емирейтс” с гол на Сеск Фабрегас в последната минута, но сега идват нови тежки 90 минути.

Лийдс бе на път да хвърли нова изненада само година, след като отстрани Манчестър Юнайтед в същата фаза на най-стария футболен турнир в света. Представянето на “пауните” обаче едва ли е толкова изненадващо, тъй като те са сред водещите отбори в Чемпиъншип и е твърде възможно скоро да се завърнат в елита. За момента Лийдс е 5-ти на 5 точки от лидера КПР като в последния кръг победи Скънторп с 4:0. Това сложи край на лоша серия от 4 мача без успех.

Арсен Венгер досега не е отпадал на тази фаза на турнира, но сега ще трябва да мотивира сериозно футболистите си, тъй като ситуацията е по-сложна за “топчиите”. Арсенал е в добра форма от 5 мача без загуба във Висшата лига и притиска лидера Манчестър Юнайтед, очертавайки се като един от основните претенденти за титлата. В псоледния кръг Уест Хем усети мощта на нападението на “артилеристите”, губейки с 0:3 на своя “Ъптън Парк”.

Мениджърът на Лийдс Саймън Грейсън може би ще е лишен от аржентинския си нападател Лучано Бекио. Голмайсторът на тима се контузи в гърба срещу Скънторп в събота. Джордж Макартни продължи договора си за наем в клуба до края на сезона, но няма право да играе в тази среща и мястото му ще бъде заето от Бен Паркър.

Арсен Венгер най-сетне може да бъде спокоен, защото повечето от титулярите му са на разположение. Възможно е обаче ключови фигури да получат почивка, тъй като борбата за титлата в Премиършип е далеч по-важна. На пейката вероятно ще останат Сеск Фабрегас, Самир Насри и Ван Перси. Росоцки се завръща след вирус, а Саня след наказание. Алмуня, Скилачи, Диаби и Вермален остават в лазарета.

Въпреки равенството на “Емирейтс” Арсенал остава фаворит в двубоя, но Лийдс не трябва да се подценява. Футболистите на домакините ще искат да зарадват вярната си публика, още повече, че рядко тим от Топ 4 гостува на “Елън Роуд” след отпадането на някогашното страшилище. Най-лекото колебание на “топчиите” ще бъде наказано. 90 минути няма да стигнат да бъде определен победителят и нищо чудно да станем свидетели на рулетката на дузпите.

Последни 5 изиграни срещи:


Лийдс:

28 декември Лийдс - Портсмут 3:3 (Чемпиъншип)
01 януари Лийдс - Мидълзбро 1:1 (Чемпиъншип)
04 януари Кардиф - Лийдс 2:1 (Чемпиъншип)
08 януари Арсенал - Лийдс 1:1 (ФА Къп)
15 януари Лийдс - Скънторп 4:0 (Чемпиъншип)

Арсенал:

01 януари Бирмингам - Арсенал 0:3 (Висша лига)
05 януари Арсенал - Манчестър Сити 0:0 (Висша лига)
08 януари Арсенал - Лийдс 1:1 (ФА Къп)
12 януари Ипсуич - Арсенал 1:0 (Карлинг Къп)
15 януари Уест Хем - Арсенал 0:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Лийдс - Арсенал

101 мача
38 победи за Лийдс
25 равенства
38 победи за Арсенал
Голова Разлика: 155:139 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Лийдс - 6.00
Равен - 3.75
Арсенал - 1.57

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155