Ливърпул няма да сгреши срещу Саутхемптън


Н. Гавазов

Ливърпул няма да сгреши срещу Саутхемптън

Саутхемптън - Ливърпул

Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън

Дата: 04.01.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Андре Маринър

Саутхемптън ще посрещне Ливърпул в мач от 17-я кръг на Висшата лига на Англия в опит да се върне на победния път. Несъмнено това ще е много трудна задача срещу шампиона, който има същите намерения след двете поредни равенства.

Доскоро домакините се намираха в зоната на евротурнирите, но сериозната конкуренция в лигата,  "пакетното" придвижване на отборите и поредицата загубени точки изпратиха "светците" там, където е  тяхното обичайно място - в средата на таблицата за класиране. Колективът на Ралф Хазенхютъл влиза в днешния двубой след четири поредни мача без успех. Равенството срещу Арсенал в Лондон в средата на декември бе последвано от домакинска загуба от Манчестър Сити, а в последните дни на старата година дойдоха двете равенства с Фулъм и Уест Хем.

Ливърпул продължава да запазва шансовете си на главен фаворит за спечелване на титлата, но поредицата травми на важни футболисти от защитата, а и не само там, понамалиха малко коефициентите на "червените". Мърсисайдци дълго време са лидери в таблицата за класиране, но за разлика от миналата година не успяват да се откъснат от своите преследвачи. Колективът на Юрген Клоп постигна два отлични резултата в средата на миналия месец - победа над Тотнъм и разгром на Кристъл Палас, но срещите с УБА и Нюкасъл се превърнаха в разочарование за феновете, тъй като точно в тези двубои не се очакваше загуба на точки. След 16 кръга шампионите са лидери в таблицата, но изпреварвайки втория Манчестър Юнайтед само по допълнителни показатели.

Вестергаад от домакините е контузен, а Макарти не е готов за срещата. Гостите са без Матип, Цимикас, Кейта, Ван Дайк, Жота и Гомес.

Въпреки многото контузени, гостите са фаворитът в срещата. Коефициентът за успех на мърсисайдци е 1.60, а потенциална победа на домакините се оценява на около 5.20. Евентуално можем да подкрепим резултата в полза на гостите и с комбинация от 2.5 гола в мача, като доводът тук се опира на статистиката - Саутхемптън е с една чиста мрежа в 6 от последните си 7 домакинства, а Ливърпул е с две чисти мрежи от последните си 6 гостувания. Но трябва да сме внимателни с количеството голове, тъй като домакините могат да се опитат да затворят играта, да приемат ролята на "втора цигулка" и така максимално да затруднят противниковите нападатели.

Прогноза: Саутхемптън - Ливърпул 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп )
 
Алисон
   
Александър - Арнолд
Уилямс
Фабиньо
Робертсън
Хендерсън
Тиаго
Вайналдум
Салах
Фирмино
Мане
Де Йонг
Адамс
Уолкът
Ромеу
Уорд-Прайс
Армстронг
Бертанд
Стивънс
Беднарек
Уокър-Питърс
   
Форстър
 
Саутхемптън (Ралф Хазенхютъл)

Обоснована прогноза: Саутхемптън - Ливърпул 0:1

  Сподели
391