Ливърпул ще пречупи Нюкасъл


Н. Гавазов

Ливърпул ще пречупи Нюкасъл

Нюкасъл - Ливърпул

Стадион: "Сейнт Джеймсис Парк", Нюкасъл

Дата: 30.12.2020 г.

Час: 22:00

Съдия: Пол Тиърни

Ливърпул ще се отправи на гости на Нюкасъл в рамките на 16-я кръг на Висшата лига на Англия. Този мач ще е последен за тази година в най-популярното първенство на планетата, след което битките ще бъдат подновени в първите дни на новата година.

Настроението в лагера на "свраките" едва ли е празнично н фон на последните резултати на тима. Хората на Стив Брус претърпяха поражение с 2:0 от Манчестър Сити в миналия кръг и имат само една точка в последните си три срещи. Това изпрати тима на 15-та позиция в таблицата за класиране, на 7 точки от опасната зона. В добавка Нюкасъл отпадна от Купата на Лигата, изненадващо губейки от Брентфорд.

Ливърпул също поднесе изненада в миналия кръг, след като завърши 1:1 с бедстващия УБА. Това равенство идва след победата над Тотнъм, при която "червените" показаха висша класа и след погрома над Кристъл Палас със 7:0. Всички очакваха срещата с "дроздовете" да е мини-повторение на тази с "орлите", но хората на Юрген Клоп не играха на пълни обороти, изглеждаха изтощени физически и емоционално, без идеи срещу схемата "6-4", а разсеяността им доведе до изравнителния гол на УБА в края на срещата. Независимо от този негативен резултат, Ливърпул остава на върха, с две точки пред втория Манчестър Юнайтед и н три пункта пред Лестър и Евертън.

Една от причините за боксуването на Нюкасъл са кадровите проблеми в отбора. Фрейзър ще пропусне днешната среща, а под въпрос са Сен-Максимен, Хендрик, Ласелас, Дубрака и Дамет. По-тежка е ситуацията в лагера на шампиона. Отсъстващи са Цимикас, Ван Дайк, Жота, Милнър, Гомес, Матип и Кейта. Тиаго се завърна към тренировки, но едва ли ще вземе участие в двубоя.

"Сейнт Джеймсис Парк" не е от добрите стадиони за Ливърпул, тъй като "червените" допуснаха 31 загуби, записаха 22 равенства и постигнаха 24 победи. Това обаче е статистика. В момент мърсисайдци са с една глава по-високи от съперника си, който пък няма да може да разчита на колоритната си публика. Очакванията са, че гостите ще доминират в срещата и ще успеят да пречупят съперника си, завършвайки годината на положителна нота.

Прогноза: Нюкасъл – Ливърпул 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Александър-Арнолд
Уилямс
Фабиньо
Робертсън
Окслейд -Чембърлейн
Хендерсън
Вайналдум
Салах
Минамино
Мане
Жоелинтън
Уилсън
Ричи
Люис
Хайден
Лонгстаф
Манкильо
Кларк
Шер
Фернндес
   
Дарлоу
 
Нюкасъл (Стив Брус)

Обоснована прогноза: Нюкасъл - Ливърпул 0:2

  Сподели
356