Брайтън – Арсенал: „Артилеристите” ще запишат още една победа


Н. Гавазов

Брайтън – Арсенал: „Артилеристите” ще запишат още една победа

Брайтън - Арсенал

Стадион: "Американ Експрес"

Дата: 29.12.2020 г.

Час: 20:00

Съдия: Крег Поусън

Брайтън ще посрещне Арсенал в мач от 16-я кръг на Висшата лига на Англия и ще се опита да подобри домашната си форма, която е трагична. Гостите от своя страна ще напраят всичко възможно да докажат класата си и да донесат повече радост на своите фенове в навечерието на Нова година.

"Чайките" са един от най-лошо представящите се отбори в Лигата. Тимът има само две победи в досегашната си кампания и заема 16-то място в таблицата за класиране. В миналия кръг хората на Греъм Потър направиха 2:2 на гости на Уест Хем, което е добре, но тревога буди домашната форма на тима – една победа за последните шест месеца и то в Купата на Лига срещу представител на по-долна дивизия, както и три победи за последните 25 срещи.

Арсенал имаше трудни два месеца, след победата си над Манчестър Юнайтед в началото на ноември. След това лондончани буквално се сгромолясаха, записвайки 5 загуби и две равенства в седем срещи, което ги изпрати в долната част на таблицата за класиране. Парадокс, но дори се заговори за изпадане на отбора, а единственият светъл лъч през целия този период бяха изказванията на експерти и бивши футболисти в подкрепа на Микел Артета. И "чудото" се случи в миналия кръг, когато Арсенал победи Челси с 3:1. Този успех показа, че "артилеристите" имат качествен състав и няма как напуснат елита. Освен това успехът срещу "сините" е добър плацдарм за по-нататъшни победи и изкачване нагоре в таблицата за класиране, където в момента тимът заема 15-то място.

Домакините са без Искуердо, Андоне, Лампти, Лалана и Конъли. Гостите са без Пртей и Луис, които са контузени, както и без Габриел, който е заразен с коронавирус.

Фаворит в мача е Арсенал, който е окрилен от успеха над Челси, а и разполага с по-качествен състав от своя съперник. Не бива обаче да забравяме две неща – лондончани нямат суха мрежа за последните девет месеца и това, че Брйтън е костелив орех за "артилеристите" и има положителен баланс за последните три месеца.

Прогноза: Брайтън – Арсенал 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Лено
   
Белерин
Холдинг
Мари
Тиърни
Себайос
Джака
Сака
Риув
Мартинели
Обамеянг
Уелбек
Грос
Мапей
Марш
Алзате
Бисума
Велтман
Уебстър
Дънк
Уайт
   
Санчес
 
Брайтън (Грахъм Потър)

Обоснована прогноза: Брайтън - Арсенал 1:2

  Сподели
249