Ливърпул - УБА: Без шансове за гостите


Н. Гавазов

Ливърпул - УБА: Без шансове за гостите

Ливърпул - УБА

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 27.12.2020 г.

Час: 18:30 ч.

Съдия: Кевин Френд

Ливърпул посреща УБА в мач от 15-я кръг на Висшата лига на Англия. Както се очакваше преди началото на сезона, шампионите продължават да запазват статута си на един от главните претенденти за титлата, но епидемията от травми, която се стовари върху "Анфийлд",  леко намалиха шансовете на тима за втора поредна титла. Факт е обаче, че колективът на Юрген Клоп не само, че успя да избегне спада в игровата форма, но и крачка по крачка успява да се закрепи като лидер в таблицата за класиране.

При цялата необичайност на сезона е справедливо да кажем, че Ливърпул рядко губеше точки. "Червените" имат само четири равенства и една загуба в 14 мача, като октомврийската сензация на "Вила Парк" продължава да бъде без отговор и е необясним инцидент, който няма отговор. Най-яркото доказателство за класата и формата на мърсисайдци са последните им два мача - победа над Тотнъм с 2:1, в който шампионите категорично надиграха съперника си и издевателството над Кристъл Палас в миналия кръг. Така Ливърпул едно лично оглави таблицата и сега е на две точки пред втория Лестър.

УБА се завърна във Висшата лига, но е напълно възможно отново да изпадне в по-ниската дивизия. "Дроздовете" от самото начало се смятаха за аутсайдери и това напълно се потвърждава от резултатите им. В момента по-малко точки от УБА има само Шефилд Юнайтед, а спасителният бряг е на пет пункта, което не е фатално, но с оглед на играта на "черно-белите" е много. Неуспехите накараха клубното ръководство да предприеме промени в треньорския щаб и Сам Алърдайс замени Славен Билич на мениджърския пост. Ще успее ли Големия Сам да спаси тима? Отбор на специалиста никога не е изпадал от елита, а и бившият наставник на "Трите лъва" има славата на "пожарникар". Факт е обаче, че дебютът на Алърдайс като наставник на "дроздовете" не бе добър - загуба с 3:0 от Астън Вила.

Домакините са без Цимикаса, Ван Дайк, Жота, Шакири, Милнър и Гомес. Тиаго се завърна, но тази среща идва рано за него. Гостите са без Таунсенд, който е в лазарета и без наказания Ливърмор.

Няма никакво съмнение в това кой е фаворитът. Разликата в класите, настроенията в съблекалнята и игровата форма предвещават победа за домакините. Единствената интрига е с какъв марж шампионите ще спечелят мача. Нашата препоръка е да заложим на над 3.5 гола в срещата, с попадения в двете полувремена.

Прогноза: Ливърпул - УБА 4:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

УБА (Сам Алърдайс)
 
Джонстоун
   
Фурлонг
Аджай
О'Шей
Гибс
Сайърс
Филипс
Перейра
Галахър
Диангана
Грант
Мане
Фирмино
Салах
Вайналдум
Хендерсън
Джоунс
Робертсън
Фабиньо
Матип
Александър - Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - УБА 4:0

  Сподели
348