Ман Сити ще разбие Нюкасъл


И. Ангелов

Ман Сити ще разбие Нюкасъл

Манчестър Сити - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Етихад Стейдиъм
Дата: 26.12.2020 г.
Час: 22:00 ч.

Манчестър Сити без проблем премина през седмицата към полуфиналите на Купата на лигата след 4:1 на гости на Арсенал. Сега в състезанието "гражданите" ще срещнат Манчестър Юнайтед, но пред себе си в момента имат по-леката задача от Висшата лига срещу Нюкасъл, срещу който на този терен статистиката е впечатляваща, защото Сити спечели последните 5 поред у дома с този противник.

Нюкасъл не успява да достигне до победата вече 3 мача след като и през седмицата тимът отпадна от Купата на лигата от единствения отбор извън елита - Брентфорд. Нюкасъл загуби 2 поредни гостувания и 3 от последните си 4 общо.

Откъм състави, само Ерик Гарсия е контузен при домакините и Пеп Гуардиола от дълго време насам ще може да разчита на най-силната си постройка. Серхио Агуеро изигра 15 минути през седмицата и вероятно ще стартира за първи път от октомври.

При гостите има проблеми с фитнеса на Федерико Фернандес и Мартин Дубравка, а от коронавирус страдат цели 4 титуляра - Ласелъс, Максимен, Манкийо и Шар. 

Манчестър Сити има 11 победи в последните 12 мача с Нюкасъл във всички турнири. В тях "гражданите" вкараха поне по 2 гола. Сити няма загуба в 16 от последните си 17 домакинства в лигата. В последните 5 кръга от Висшата лига тимът на Гуардиола допусна само веднъж и това бе автогол от Рубен Диаш. Всичко сочи за лесна победа на домакините.

Прогноза: Манчестър Сити - Нюкасъл Юнайтед 3:0 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Нюкасъл (Стив Брус)
 
Дарлоу
   
Фернандез
Кларк
Йедлин
Люис
Шелви
Хайдън
Ричи
Алмирон
Уилсън
Жоелинтон
Агуеро
Стърлинг
Брюйне
Марез
Гюндоган
Фернандиньо
Менди
Уокър
Диаш
Стоунс
   
Едерсон
 
Ман Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Ман Сити - Нюкасъл 3:0

  Сподели
268